Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich bywalców forum zapisując się do szkoły sony mam nadzieję się czegoś nauczyć i proszę o porady w tej kwestii nie wiem czy uda mi się coś wrzucić ale spróbuję proszę o szczere opinie co można jeszcze zmienić a co dobrze zrobione. Pozdrowienia i z góry dziękuję .
A polecam się na przyszłość
No i udało się!
Jak dla mnie kompozycyjnie najlepiej wypada 4-ka. Może jeszcze trochę nasycenie podciągnąć i OK. Może tak jak na załączniku?
3-ka ładniutka kolorystycznie
w 1 i 2 trochę kadr chyba by warto zmienić...
Staraj się nie fotografować kwiatków od góry bo to je spłaszcza, dobre ujęcie w 2-ce jeśłi chodzi o kąt.
Śliczne dzięki za cenne uwagi ale nie pomyślałam że zrobione zdjęcie można by było poddać danej obróbce co zwiększy jego te wszystkie parametry o których pisałeś Creatoor choć jak na razie dla mnie są czarną magią ja naprawdę zaczynam zabawę do tej pory klikałam bo klikałam aby pamiątka była ja większość mam jeszcze parę ujęć ale troszkę z innej beczki nie natura a postacie jak tu się sprawy mają
No i te obiecane z innej beczki
No i proszę, 6 i 7 super. Szczególnie 6-ka. http://klubkm.pl/forum/images/smilies/clapping.gif
W 8-ce trochę za dużo dokoła ( a w zasadzie z tyłu) się dzieje.
Co do obróbki to wystarczy ustawić parametry w aparacie... Np. Strefa twórcza - Intensywny
ciąg dalszy i tu proszę o opinie co trzeba by było zmienić a tak w ogóle to te fotki uwielbiam to są maluszki z mojej rodzinki bardzo mi bliskie i kochane przyznam ze po troszku zajmuję się też grafiką komputerową ale to też od niedawna i potrzebuję dobrych ujęć właśnie do tego to znaczy takie tam upiększanie zdjęć scrapkowanie fotomontaże
w 9-ce odpada tło
10-ka wydaje się kompozycyjnie ok. Trochę w tle różnorodności ale może być.
Ślicznie dziękuję bardzo sobie cenię Pańskie uwagi widzę że wie Pan co i z czym się je jestem niezmiernie wdzięczna
widzę że wie Pan co i z czym się je
doslav napisał(a):
porady prawdziwe to dopiero się pojawią jak zajrzy tu jakiś prawdziwy fachowiec.
Tym razem takie ujęcie mojego synka nie wiem nawet jak to wyszło te dziwne kolory bawiłam się w ustawieniach