Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich bywalców forum zapisując się do szkoły sony mam nadzieję się czegoś nauczyć i proszę o porady w tej kwestii nie wiem czy uda mi się coś wrzucić ale spróbuję proszę o szczere opinie co można jeszcze zmienić a co dobrze zrobione. Pozdrowienia i z góry dziękuję .
Kolorami bym się w tej chwili nie przejmował, bo to faktycznie kwestia ustawień balansu bieli i będzie OK. Bardziej bym zwrócił uwagę na ten cień na twarzy od daszka. To już sprawa techniki - ostre górne światło. Jeśli chodzi o kadr to lepiej wypadła 11-ka, szkoda tylko że buźka opuszczona na dół.
No i jestem po małej przerwie, fotki które wklejam to dzisiejsza wyprawa do ogródeczka i mała sesyjka mam nadzieję że coś poprawiłam że nie wyszły źle ale wam zostawię do fachowej oceny
c.d
c.d.
c.d. to na razie na tyle
staraj się unikać czerwonych kwiatków
jak sama pewnie zauważyłaś nie jest to ten sam kolor i odcień co w naturze
już z różem nasze matryce lepiej sobie radzą
i czasem pomyśl czy nie lepiej byłoby w pionie
a tu kilka bym w kwadrat przyciął
SZFENDAK napisał(a):
staraj się unikać czerwonych kwiatków
jak sama pewnie zauważyłaś nie jest to ten sam kolor i odcień co w naturze
Sporo tego jak na jeden wrzut...
Ale jakoś się z tym uporamy
13 i 18 to prawie to samo zdjęcie więc jedno bym sobie odpuścił. I byłaby to 13-ka... Nieostra i te takie dziwne porozrzucane, plemnikopodobne... A 18 niczego sobie.
14 - na moje oko też z ostrością na bakier
15 - dmuchatek... Centralnie ale ok. Może być Walnięty lampką?
16 i 17 - fajne. Znam te kwiaty - one faktycznie mają mniej więcej taki kolor
19 - a gdyby tak odrobinę ciemniej? Albo więcej kontrastu?
21 - jak wyżej...
20, 22 i 23 to floksy prawda? Tylko dlaczego 20-ka ma inny odcień bieli od pozostałych? To dosyć chyba trudne kwiaty do focenia bo dużo ich i łatwo wzrok pogubić... Niemniej się podobają
Generalnie chyba bym spróbował trochę mniej centralnie - kwiaty byłyby bardziej... żywe?
Ale i tak kwiaty to fajny temat i zawsze (mimo nawet mankamentów różnych) dobrze się będą prezentować Masz do dyspozycji ogród więc i okazji bez liku do prób... A i spacery dobrze robią na zdrowie
Za SZFENDAKIEM - kadrowanie...
Ładne foteczki.
fotki są ładne tylko cały czas w jednym kadrze