anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

GALERIA DOROTY pierwsze próby fotografii

dolores-d5
Początkujący

GALERIA DOROTY pierwsze próby fotografii

Witam wszystkich bywalców forum zapisując się do szkoły sony mam nadzieję się czegoś nauczyć i proszę o porady w tej kwestii nie wiem czy uda mi się coś wrzucić ale spróbuję proszę o szczere opinie co można jeszcze zmienić a co dobrze zrobione. Pozdrowienia i z góry dziękuję .

37 ODPOW. 37
Creatoor
Początkujący

Kolorami bym się w tej chwili nie przejmował, bo to faktycznie kwestia ustawień balansu bieli i będzie OK. Bardziej bym zwrócił uwagę na ten cień na twarzy od daszka. To już sprawa techniki - ostre górne światło. Jeśli chodzi o kadr to lepiej wypadła 11-ka, szkoda tylko że buźka opuszczona na dół.

dolores-d5
Początkujący

No i jestem po małej przerwie, fotki które wklejam to dzisiejsza wyprawa do ogródeczka i mała sesyjka mam nadzieję że coś poprawiłam że nie wyszły źle ale wam zostawię do fachowej oceny 8-)

dolores-d5
Początkujący

c.d. to na razie na tyle :D

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

staraj się unikać czerwonych kwiatków
jak sama pewnie zauważyłaś nie jest to ten sam kolor i odcień co w naturze
już z różem nasze matryce lepiej sobie radzą
i czasem pomyśl czy nie lepiej byłoby w pionie
a tu kilka bym w kwadrat przyciął

dolores-d5
Początkujący

SZFENDAK napisał(a):

staraj się unikać czerwonych kwiatków
jak sama pewnie zauważyłaś nie jest to ten sam kolor i odcień co w naturze

ale te kwiatki nie były właśnie czerwone tylko takie, czerwień jest pokazana na pierwszych zdjęciach wstawionych w mojej galerii a co do kwadratowych racja warto przemyśleć sprawę dziękuję za opinię .

profile.country.pl_PL.title
doslav.
Poszukiwacz

Sporo tego jak na jeden wrzut...

Ale jakoś się z tym uporamy ;)
13 i 18 to prawie to samo zdjęcie więc jedno bym sobie odpuścił. I byłaby to 13-ka... Nieostra i te takie dziwne porozrzucane, plemnikopodobne... A 18 niczego sobie.
14 - na moje oko też z ostrością na bakier
15 - dmuchatek... Centralnie ale ok. Może być :D Walnięty lampką?
16 i 17 - fajne. Znam te kwiaty - one faktycznie mają mniej więcej taki kolor ;)
19 - a gdyby tak odrobinę ciemniej? Albo więcej kontrastu?
21 - jak wyżej...
20, 22 i 23 to floksy prawda? Tylko dlaczego 20-ka ma inny odcień bieli od pozostałych? To dosyć chyba trudne kwiaty do focenia bo dużo ich i łatwo wzrok pogubić... Niemniej się podobają :D

Generalnie chyba bym spróbował trochę mniej centralnie - kwiaty byłyby bardziej... żywe?

Ale i tak kwiaty to fajny temat i zawsze (mimo nawet mankamentów różnych) dobrze się będą prezentować :D Masz do dyspozycji ogród więc i okazji bez liku do prób... A i spacery dobrze robią na zdrowie :D
Za SZFENDAKIEM - kadrowanie...

Quter-----
Początkujący

Ładne foteczki. :)

profile.country.pl_PL.title
destin6
Poszukiwacz

fotki są ładne tylko cały czas w jednym kadrze