Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich
A więc postanowiłem założyć fotogalerię...
Proszę o wyrozumiałość
A więc pierwsze kilka zdjęć:
Aleś zaczął Aż tyle zdjęć naraz
Może skomentuję dwie ostatnie (15., 16.):
-widać łączenie się kartek
-za niebieskawo, popraw BW
-proponuję zwiększyć przysłonę do 8-10, wydłuży się wtedy czas, ale jeśli masz statyw, to nie będzie to problem
-wyostrzasz fotki po zmniejszeniu?
-a, masz brudną matrycę
Dzięki
Firianus napisał(a):
Aleś zaczął Aż tyle zdjęć naraz
Może skomentuję dwie ostatnie (15., 16.):
-widać łączenie się kartek
-za niebieskawo, popraw BW
-proponuję zwiększyć przysłonę do 8-10, wydłuży się wtedy czas, ale jeśli masz statyw, to nie będzie to problem
-wyostrzasz fotki po zmniejszeniu?
-a, masz brudną matrycę
Krzychol123456 napisał(a):
a to nie matryca jest brudna tylko słonik bo stary już
Bertone napisał(a):
Krzychol123456 napisał(a):
a to nie matryca jest brudna tylko słonik bo stary już
Przykro mi ale Firianus ma rację
Witam!
O ile zdjęcia 1-14 mają jakiś przekaz, to 15 i 16 jak dla mnie nie przedstawiają nic (bo jaki jest sens robienia zdjęcia porcelanowej figurce i przedstawiania go do oceny?). Wybacz proszę to stwierdzenie, ale nie jestem w stanie doszukać się czegokolwiek. Wiem jak trudne potrafią być początki, ale jestem zdania, że lepiej być bardziej krytycznym wobec własnych prac.
Oczywiście życzę udanych kadrów
Kurcze idę sprzedać aparat i kupić sobie PSP
A tak serio to dzięki
A oto łapacz snów ręcznie robiony przez bliską mi osobę(łapacz snów robiony ,a nie zdjęcie ) Może też bezsensowne zdjęcie ,ale jak to mówią "Każdy bezsens ma swój sens
17 - centralnie i do tego jeszcze ostrość poszła na piórka. Dłuższa ogniskowa i bliższe podejście.
Starosta napisał(a):
17 - centralnie i do tego jeszcze ostrość poszła na piórka. Dłuższa ogniskowa i bliższe podejście.
.. i za duże foto tło również co w efekcie dwóch żółtych kartek i jeszcze jedna za to, że leniuchujesz w domu zamiast wyjść na zewnątrz i tam poszukać inspiracji...
dejmien napisał(a):
.. i za duże foto tło również co w efekcie dwóch żółtych kartek i jeszcze jedna za to, że leniuchujesz w domu zamiast wyjść na zewnątrz i tam poszukać inspiracji...