anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Krzychol123456 Teraz trochę zimowo

Krzychol123456
Początkujący

Krzychol123456 Teraz trochę zimowo

Witam wszystkich :c37
A więc postanowiłem założyć fotogalerię...
Proszę o wyrozumiałość :P :c20

A więc pierwsze kilka zdjęć:

41 ODPOW. 41
profile.country.pl_PL.title
Firianus
Początkujący

Aleś zaczął :c7 Aż tyle zdjęć naraz :c31

Może skomentuję dwie ostatnie (15., 16.):
-widać łączenie się kartek
-za niebieskawo, popraw BW
-proponuję zwiększyć przysłonę do 8-10, wydłuży się wtedy czas, ale jeśli masz statyw, to nie będzie to problem
-wyostrzasz fotki po zmniejszeniu?
-a, masz brudną matrycę :)

Krzychol123456
Początkujący

Dzięki :thumbsup:

Firianus napisał(a):

Aleś zaczął :c7 Aż tyle zdjęć naraz :c31

Może skomentuję dwie ostatnie (15., 16.):
-widać łączenie się kartek
-za niebieskawo, popraw BW
-proponuję zwiększyć przysłonę do 8-10, wydłuży się wtedy czas, ale jeśli masz statyw, to nie będzie to problem
-wyostrzasz fotki po zmniejszeniu?
-a, masz brudną matrycę :)

Wyostrzam fotki po zmniejszeniu :P a to nie matryca jest brudna tylko słonik bo stary już :D

jutro jeszcze kilka zrobię i zastosuję rady :D

Bertone.
Poszukiwacz

Krzychol123456 napisał(a):

a to nie matryca jest brudna tylko słonik bo stary już :D

Przykro mi ale Firianus ma rację :(
FOTKA

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
Krzychol123456
Początkujący

Bertone napisał(a):

Krzychol123456 napisał(a):

a to nie matryca jest brudna tylko słonik bo stary już :D

Przykro mi ale Firianus ma rację :(

ojj :D idę szybko przedmuchać :smileythumbsup:

profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

Witam!
O ile zdjęcia 1-14 mają jakiś przekaz, to 15 i 16 jak dla mnie nie przedstawiają nic (bo jaki jest sens robienia zdjęcia porcelanowej figurce i przedstawiania go do oceny?). Wybacz proszę to stwierdzenie, ale nie jestem w stanie doszukać się czegokolwiek. Wiem jak trudne potrafią być początki, ale jestem zdania, że lepiej być bardziej krytycznym wobec własnych prac.
Oczywiście życzę udanych kadrów :c20

Krzychol123456
Początkujący

Kurcze :( idę sprzedać aparat i kupić sobie PSP :slight_smile:

A tak serio to dzięki :P

A oto łapacz snów ręcznie robiony przez bliską mi osobę(łapacz snów robiony ,a nie zdjęcie :D) :P Może też bezsensowne zdjęcie ,ale jak to mówią "Każdy bezsens ma swój sens :D

Starosta.
Początkujący

17 - centralnie i do tego jeszcze ostrość poszła na piórka. Dłuższa ogniskowa i bliższe podejście.

Pozdrawia Starosta :grin:
Bertone.
Poszukiwacz

Starosta napisał(a):

17 - centralnie i do tego jeszcze ostrość poszła na piórka. Dłuższa ogniskowa i bliższe podejście.

... i ja jeszcze dodam , że tło na :c9

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
dejmien
Nowicjusz

.. i za duże foto :c17 tło również :c17 co w efekcie dwóch żółtych kartek :c28 i jeszcze jedna :c17 za to, że leniuchujesz w domu zamiast wyjść na zewnątrz i tam poszukać inspiracji...

Krzychol123456
Początkujący

dejmien napisał(a):

.. i za duże foto :c17 tło również :c17 co w efekcie dwóch żółtych kartek :c28 i jeszcze jedna :c17 za to, że leniuchujesz w domu zamiast wyjść na zewnątrz i tam poszukać inspiracji...

Jakie za duże? wymiary takie jak w zasadach :P a nie leniuchuje tylko szukam czegoś ciekawego w prostocie :D Ale żeby nie było to dodam dziś zdjęcia z zewnątrz :P