anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Methos - konkurs - Street Art 3D

Methos-----
Początkujący

Methos - konkurs - Street Art 3D

Witam
Po dość szczegółowym przejrzeniu forum - zwłaszcza umieszczonych tu galerii - postanowiłem również umieścić i swoje zdjęcia pod ocenę szanownych forumowiczów. Liczę na szczerą krytykę i każde wskazówki, które pozwolą mi szlifować te hobby w dobrym kierunku.

Na początek fotki z tzw szuflandii, które zrobiłem za pomocą Konica-Minolta (zgodnie z regulaminem - mogę :c10 ) zanim jeszcze wiedziałem co to zasady złotego trójpodziału itp

Fotki od 1-3 to oryginały, a kolejne to próba ich dodatkowego wykadrowania.
Ok - So lets go.

123 ODPOW. 123
Methos-----
Początkujący

Witam po krótkiej przerwie i dziękuję za odwiedziny.

Dziś jedno z fotek wakacyjnych: Wodospad.
Jak zwykle zapraszam do skomentowania.

Misiek025
Początkujący

Mi bardzo się podoba :) . A co to jest za miejsce ?

Methos-----
Początkujący

Dziękuję :c22
To tzw Dziki Wodospad w Karpaczu na terenie Karkonowskiego Parku Narodowego.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

37-41 - jak dla mnie lepsze byłby kadry pionowe. Nie na każdym GO jest tam gdzie powinna być (jest np. włosach), ogólnie to brak mi ostrości :|
że tak zapytam: część z nich to cropy (mocne) ?

42 - wodospad efektowny, ale sfotografowany bez porządnego efektu. Balans bieli zmieniłbym na "w cieniu" lub "chmureczka". No i za dużo się dzieje w kadrze :c18

Początkujący

Witam po ponownej przerwie ... i oczywiście pięknie dziękuje za odwiedziny i pozostawione słowo.

kris napisał(a):

że tak zapytam: część z nich to cropy (mocne) ?

Kris - 39 i 41 to cropy - czy mocne? Nie wiem jak to opisać/obliczyć. Może tak - jest to 1/3 fotki.
37,38,40 - tylko delikatnie skadrowane.

kris napisał(a):

37-41 - jak dla mnie lepsze byłby kadry pionowe.

Zapamiętane - sprawdzę przy najbliższej sposobności.

kris napisał(a):

Nie na każdym GO jest tam gdzie powinna być (jest np. włosach), ogólnie to brak mi ostrości :|

Staram się, staram - kiedy focę twarze zawsze celuję w oczy (a właściwie to pomiędzy - ma ustawiony AF na Punktowy. Być może za mocno duszę spust migawki, albo ręka zadrży or something, że tak sporadycznie wychodzi ... nie wiem ... pewnie wiąże się to od razu z brakiem ostrości - jeśli się mylę popraw.

kris napisał(a):

42 - wodospad efektowny, ale sfotografowany bez porządnego efektu. Balans bieli zmieniłbym na "w cieniu" lub "chmureczka"...

Ha! Ta fota mi się bardzo podoba i zamieszczając ją byłem pewien, że ktoś napisze:

kris napisał(a):

No i za dużo się dzieje w kadrze

ale to mi w ogóle nie przeszkadza. Właśnie taką fotkę chciałem zrobić i oto jest! Przez to fotka ma urok i do tego miłe wspomnienia, a przecież o to chodzi :)
A po za tym - to jest Karkonoski Park Narodowy - ciężko się pozbyć 'niechcianego tła' ;)

Zdaję sobie sprawę z ewentualnych niedoskonałości technicznych itp, których nie zauważyłem, nie pamiętałem bądź nie chciałem ich widzieć - ale nie zważam na to. Nie przy tej fotce - stoję za nią murem :D Koniec i kropka :D
Oczywiście przy innych fotkach przyjmuję uwagi z pokorą i je rozważam - starając się wprowadzić je w życie. ]
Dodatkowo - wydrukowana prezentuje się w ramce prześlicznie :c34

Ok to tyle - teraz coś nowego - tzn nowa fotka o podobnym temacie ale warunki były całkiem inne - wewnątrz groty. I tak wiem - przydałby się dłuższy czas otwarcia migawki. Niestety nie miałem akurat statywu (mój błąd :c46 ) i fotkę robiłem 'z kolan'.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

42 Wodospad - podoba mi się! Ładnie pokazany. :thumbsup:
W porównaniu z nim Wodospad w grocie wygląda już mało efektownie - jednak brak statywu... i trochę za krótki czas.

------------------------------
fotoamator
profile.country.pl_PL.title
pablo_duch
Początkujący

42 :thumbsup:

profile.country.pl_PL.title
wojkra
Poszukiwacz

Witam.Nie ośmielę się oceniać technicznie twoich zdjęć z uwagą obejrzałem wszystkie mnie się podobają i ważne jest twoje słowo "podobają się docelowemu odbiorcy" i Tobie.Ważne jest to by robienie zdjęć sprawiało przyjemność a doskonałość przyjdzie z czasem.
Pozdrawiam :c37

Methos-----
Początkujący

Tadeusz, pablo_duch, wojkra Dziękuję za odwiedziny, komentarze i :thumbsup: ;) - to motywuje.

Dziś kontynuując temat gór - trochę widoków.
Serdecznie zapraszam do pozostawienia swoich odczuć.

ArturGniezno
Początkujący

kris napisał(a):

No i za dużo się dzieje w kadrze :c18

to jak dla Ciebie za dużo dzieje sie w kadrze to jak najbardziej polecam mała pilke do drewna i moższ sobie wyczyścic kadr( dodam ze tez tam bylem a ten wodospad mały jej ale jest znajduje sie w srodku lasu!! wiec ciezko znaleźć miejsce gdzie by nie wchodzily jakies drzewa krzaki w kadr).
Pozdrawiam