Podziel się wrażeniami!
Witam
Po dość szczegółowym przejrzeniu forum - zwłaszcza umieszczonych tu galerii - postanowiłem również umieścić i swoje zdjęcia pod ocenę szanownych forumowiczów. Liczę na szczerą krytykę i każde wskazówki, które pozwolą mi szlifować te hobby w dobrym kierunku.
Na początek fotki z tzw szuflandii, które zrobiłem za pomocą Konica-Minolta (zgodnie z regulaminem - mogę ) zanim jeszcze wiedziałem co to zasady złotego trójpodziału itp
Fotki od 1-3 to oryginały, a kolejne to próba ich dodatkowego wykadrowania.
Ok - So lets go.
Witam po krótkiej przerwie i dziękuję za odwiedziny.
Dziś jedno z fotek wakacyjnych: Wodospad.
Jak zwykle zapraszam do skomentowania.
Mi bardzo się podoba . A co to jest za miejsce ?
Dziękuję
To tzw Dziki Wodospad w Karpaczu na terenie Karkonowskiego Parku Narodowego.
37-41 - jak dla mnie lepsze byłby kadry pionowe. Nie na każdym GO jest tam gdzie powinna być (jest np. włosach), ogólnie to brak mi ostrości
że tak zapytam: część z nich to cropy (mocne) ?
42 - wodospad efektowny, ale sfotografowany bez porządnego efektu. Balans bieli zmieniłbym na "w cieniu" lub "chmureczka". No i za dużo się dzieje w kadrze
Witam po ponownej przerwie ... i oczywiście pięknie dziękuje za odwiedziny i pozostawione słowo.
kris napisał(a):
że tak zapytam: część z nich to cropy (mocne) ?
kris napisał(a):
37-41 - jak dla mnie lepsze byłby kadry pionowe.
kris napisał(a):
Nie na każdym GO jest tam gdzie powinna być (jest np. włosach), ogólnie to brak mi ostrości
![]()
kris napisał(a):
42 - wodospad efektowny, ale sfotografowany bez porządnego efektu. Balans bieli zmieniłbym na "w cieniu" lub "chmureczka"...
ale to mi w ogóle nie przeszkadza. Właśnie taką fotkę chciałem zrobić i oto jest! Przez to fotka ma urok i do tego miłe wspomnienia, a przecież o to chodzikris napisał(a):
No i za dużo się dzieje w kadrze
42 Wodospad - podoba mi się! Ładnie pokazany.
W porównaniu z nim Wodospad w grocie wygląda już mało efektownie - jednak brak statywu... i trochę za krótki czas.
42
Witam.Nie ośmielę się oceniać technicznie twoich zdjęć z uwagą obejrzałem wszystkie mnie się podobają i ważne jest twoje słowo "podobają się docelowemu odbiorcy" i Tobie.Ważne jest to by robienie zdjęć sprawiało przyjemność a doskonałość przyjdzie z czasem.
Pozdrawiam
Tadeusz, pablo_duch, wojkra Dziękuję za odwiedziny, komentarze i
- to motywuje.
Dziś kontynuując temat gór - trochę widoków.
Serdecznie zapraszam do pozostawienia swoich odczuć.
kris napisał(a):
No i za dużo się dzieje w kadrze