anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Paderewa i pierwsze kroki...

tomik-----
Początkujący

Paderewa i pierwsze kroki...

Witam Serdecznie. Oto moje pierwsze foto kroki... Przyjmuję wszystko na klatę, ale się nie załamię tylko będę walczył do skutku. Pozdro :slight_smile: Poniżej fotki autek w ruchu

145 ODPOW. 145
profile.country.pl_PL.title
pablo_duch
Początkujący

czesc
co do twoich zdjec to powiem tak-mysle ze mozna lepiej podejsc do pewnych tematów,bo jakos nie powalaja mnie fotki,a 5-taki kwiatek to jak juz centralnie chcesz pokaazac to kadr w kwadrat - na moje lepiej bedzie sie prezentowac-juz nie mowie ze przejarane platki ale spoko poczatki ciezkie,ale bedzie lepiej :thumbsup: wiec cwicz

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Witaj.
Ogólnie widać pewne postępy, i o to chodzi :thumbsup:
Zabrałeś aparat w podróż - i bardzo dobrze. Jak widać zawsze się znajdzie chwilka na zrobienie zdjęcia, raz lepszego, raz gorszego, ale jak mówią, tam gdzie jeździsz "Übung macht den Meister" :c20
10 - jesteś zadowolony z tego zdjęcia? OK, ale ja nie bardzo - pajączek za mały i w złym miejscu - gdybyś skadrował tak, by odciąć trochę góry i prawej, a pająka umieścił w mocnym punkcie - byłoby lepiej. Teraz, gdyby nie tytuł, nie wiadomo jest czy chodziło o krawędź stołu, a pająk znalazł się tam przypadkiem, czy właśnie o niego :c2
11 - po prostu piwo. Ale aż chce się wypić :thumbsup:
1 ??? (numeracja od nowa? - po co?) - fotka z drogi - ot, pamiątka, że też się da :c20
2 - a to całkiem dobre :thumbsup:
(Jedna uwaga - i te wyżej, i te niżej mają tendencję do "lecenia" - głównie w lewo. Dobrze jest, obrabiając fotki "wyprostować" te krzywe. Często to jest parę klików, a odbiór dużo lepszy.)
3 - warto byłoby popracować nad kadrem, ale jak myślę to też robione "w drodze" i nie bardzo się dało? Zupełnie niezłe, ale szkoda, że szczyt ucięty i... krzywo.
5 - kwiatuszek. No przejarane ma te płatki - nie da się tego skorygować w programie? Centralność mniej razi.
6 - może to fajny zakątek, ale przegadane jest to zdjęcie i takie... nie czuć uroku tego miejsca, jakby zbyt rozjaśnione - kwiecie na krzaku to białe plamy tylko. Jakaś korekcja by się przydała

BTW. Myślałem, że się pojawisz na festynie szkolnym, byłaby okazja pogadać...

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

No i zapomniałem napisać o ostatnim zdjęciu
7 - bardzo mi się podoba! :c4 :c4
Tylko małe ale :c2 Zobacz, jak będzie wyglądało gdy obetniesz tak i/4 nieba? Tak do tej dużej, białej chmury? I koniecznie wyprostuj horyzont. Nawet, jeśli taki był w naturze, to na zdjęciu to fatalnie wygląda.

------------------------------
fotoamator
tomik-----
Początkujący

Witam i dziękuję za opinie. Witam Tadeusz. Tobie szczególnie dziękuję i chylę czoło :c22 Twoje wskazówki są dla mnie na wagę złota. Będę oczywiście cwiczył dalej.

BTW. Akurat w dzień festynu wróciłem z trasy i tylko podjechaliśmy po Kingę. Mówiła że byłeś. Za mało czasu na fotografowanie przez tą moją robotę. Jak oprócz forum mogę się z Tobą skontaktowac? Pozdrawiam :c56

tomik-----
Początkujący

Witam :c37 . Tym razem krótka wycieczka nad jezioro Żywieckie. Jak słusznie Tadeusz zauważył poknociłem numeracje, więc policzyłem wszystkie fotki i według liczby wystawiam kolejne i teraz będzie już :thumbsup: ;) Co do moich fotek to jestem świadomy złego kadrowania. Niemalże na każdej mojej fotce są błędy tego typu. Wydaje mi się że nie do końca rozumiem zasadę trójpodziału w praktyce. :(

tomik-----
Początkujący

:c37 Witam Panów i Panie. Oto krótka sesja z zającami na granicy belgijsko-francuskiej. Dodam że nie było tak łatwo ponieważ futrzaki były bardzo wyczulone i co mój krok to kic do nory. Jak już byłem w miarę blisko to 15min prawie leząc czekałem aż łaskawie zaczną pozowac :slight_smile:

profile.country.pl_PL.title
pablo_duch
Początkujący

43 ładne

tomik-----
Początkujący

:c37 Witam szerokie grono wielbicieli :c56 . Z racji tego że za 4 dni wyruszam po raz drugi
do Egiptu postanowiłem wstawic kilka fotek z tamtego roku bo tak naprawdę to właśnie wtedy pstryknąłem swoje pierwsze zdjęcia lustrzanką. Wiele z nich nie nadawała się do niczego, wybrałem kilka według mnie warte pokazania. No ale jak to zwykle bywa znajdzie się taki... i pokaże :c9 tak. Mile widziane :thumbsup: takie przejawy sympatii. Pozdrawiam :c56