anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Paderewa i pierwsze kroki...

tomik-----
Początkujący

Paderewa i pierwsze kroki...

Witam Serdecznie. Oto moje pierwsze foto kroki... Przyjmuję wszystko na klatę, ale się nie załamię tylko będę walczył do skutku. Pozdro :slight_smile: Poniżej fotki autek w ruchu

145 ODPOW. 145
tomik-----
Początkujący

Kurcze ale ze mnie ciamajda. :( Zapomniałem wyostrzyc fotki, tylko 3 ostatnie wyostrzyłem. przepraszam wszystkich. Co za gafa :cry:

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

W tej ostatniej serii poza dwoma zdjęciami reszta ma balans bieli fatalny.... :c7

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

Lajam napisał(a):

balans bieli fatalny.

bo w manualu

tomik-----
Początkujący

Ano tak myślałem że będzie nie ciekawie. Tak jak podkreślałem kupiłem aparat i pojechałem do Egiptu nie świadomy co i jak a tym bardziej jeżeli chodzi o balans bieli. Myślę że teraz będzie lepiej a temperatura barwowa będzie ok. Po roku jestem świadom większosci ustawień.

tomik-----
Początkujący

Może poruszę owy balans bieli nad którym nie jedno krotnie zastanawiam się, jaki dobrac żeby było dobrze. Czy wybrac tryb auto ale nie zawsze aparat też dobry ustawi więc często jestem w kropce. :c18

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

Jeśli do auto masz zastrzeżenia to ustawiaj sobie balans "tematycznie" czyli światło dzienne, w cieniu, pochmurnie itd. to najrozsądniejsze rozwiązanie

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Jak masz problem z ustawieniem balansu bieli to rób w RAW.
Skorygujesz sobie suwakiem. Ja polegam na automatycznym balansie, jedynie w pomieszczeniach zawsze dobieram odpowiednią temperaturę barwową no i w lesie włączam sobie na "chmurki" :)

tomik-----
Początkujący

Dzięki Panowie za podpowiedzi zastosuje się do nich na pewno co do pomieszczeń też zawsze dobieram sam temperaturę i przeważnie jest ok. RAW-y są ok i też często z tego formatu korzystam. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam :c20

Ps. Mam nadzieję że po powrocie będę miał co pokazac

tomik-----
Początkujący

Witam Wszystkich po długiej nie obecnosci. Kolejna moja wrzutka z wczasów w krajach
Arabskich a konkretnie Egipt, Jordania i Izrael. Napstrykałem tego sporo ale jak to bywa czesto i gęsto tylko kilka nadaje się do pokazania. Pozdrawiam :c20 :c56

Zacznę od roślinności która tam występuje.