Podziel się wrażeniami!
Witam Serdecznie. Oto moje pierwsze foto kroki... Przyjmuję wszystko na klatę, ale się nie załamię tylko będę walczył do skutku. Pozdro Poniżej fotki autek w ruchu
Egipt part:3
Kurcze ale ze mnie ciamajda. Zapomniałem wyostrzyc fotki, tylko 3 ostatnie wyostrzyłem. przepraszam wszystkich. Co za gafa
W tej ostatniej serii poza dwoma zdjęciami reszta ma balans bieli fatalny....
Lajam napisał(a):
balans bieli fatalny.
Ano tak myślałem że będzie nie ciekawie. Tak jak podkreślałem kupiłem aparat i pojechałem do Egiptu nie świadomy co i jak a tym bardziej jeżeli chodzi o balans bieli. Myślę że teraz będzie lepiej a temperatura barwowa będzie ok. Po roku jestem świadom większosci ustawień.
Może poruszę owy balans bieli nad którym nie jedno krotnie zastanawiam się, jaki dobrac żeby było dobrze. Czy wybrac tryb auto ale nie zawsze aparat też dobry ustawi więc często jestem w kropce.
Jeśli do auto masz zastrzeżenia to ustawiaj sobie balans "tematycznie" czyli światło dzienne, w cieniu, pochmurnie itd. to najrozsądniejsze rozwiązanie
Jak masz problem z ustawieniem balansu bieli to rób w RAW.
Skorygujesz sobie suwakiem. Ja polegam na automatycznym balansie, jedynie w pomieszczeniach zawsze dobieram odpowiednią temperaturę barwową no i w lesie włączam sobie na "chmurki"
Dzięki Panowie za podpowiedzi zastosuje się do nich na pewno co do pomieszczeń też zawsze dobieram sam temperaturę i przeważnie jest ok. RAW-y są ok i też często z tego formatu korzystam. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Ps. Mam nadzieję że po powrocie będę miał co pokazac
Witam Wszystkich po długiej nie obecnosci. Kolejna moja wrzutka z wczasów w krajach
Arabskich a konkretnie Egipt, Jordania i Izrael. Napstrykałem tego sporo ale jak to bywa czesto i gęsto tylko kilka nadaje się do pokazania. Pozdrawiam
Zacznę od roślinności która tam występuje.