Podziel się wrażeniami!
Witam Serdecznie. Oto moje pierwsze foto kroki... Przyjmuję wszystko na klatę, ale się nie załamię tylko będę walczył do skutku. Pozdro Poniżej fotki autek w ruchu
czesc
co do twoich zdjec to powiem tak-mysle ze mozna lepiej podejsc do pewnych tematów,bo jakos nie powalaja mnie fotki,a 5-taki kwiatek to jak juz centralnie chcesz pokaazac to kadr w kwadrat - na moje lepiej bedzie sie prezentowac-juz nie mowie ze przejarane platki ale spoko poczatki ciezkie,ale bedzie lepiej wiec cwicz
Witaj.
Ogólnie widać pewne postępy, i o to chodzi
Zabrałeś aparat w podróż - i bardzo dobrze. Jak widać zawsze się znajdzie chwilka na zrobienie zdjęcia, raz lepszego, raz gorszego, ale jak mówią, tam gdzie jeździsz "Übung macht den Meister"
10 - jesteś zadowolony z tego zdjęcia? OK, ale ja nie bardzo - pajączek za mały i w złym miejscu - gdybyś skadrował tak, by odciąć trochę góry i prawej, a pająka umieścił w mocnym punkcie - byłoby lepiej. Teraz, gdyby nie tytuł, nie wiadomo jest czy chodziło o krawędź stołu, a pająk znalazł się tam przypadkiem, czy właśnie o niego
11 - po prostu piwo. Ale aż chce się wypić
1 ??? (numeracja od nowa? - po co?) - fotka z drogi - ot, pamiątka, że też się da
2 - a to całkiem dobre
(Jedna uwaga - i te wyżej, i te niżej mają tendencję do "lecenia" - głównie w lewo. Dobrze jest, obrabiając fotki "wyprostować" te krzywe. Często to jest parę klików, a odbiór dużo lepszy.)
3 - warto byłoby popracować nad kadrem, ale jak myślę to też robione "w drodze" i nie bardzo się dało? Zupełnie niezłe, ale szkoda, że szczyt ucięty i... krzywo.
5 - kwiatuszek. No przejarane ma te płatki - nie da się tego skorygować w programie? Centralność mniej razi.
6 - może to fajny zakątek, ale przegadane jest to zdjęcie i takie... nie czuć uroku tego miejsca, jakby zbyt rozjaśnione - kwiecie na krzaku to białe plamy tylko. Jakaś korekcja by się przydała
BTW. Myślałem, że się pojawisz na festynie szkolnym, byłaby okazja pogadać...
No i zapomniałem napisać o ostatnim zdjęciu
7 - bardzo mi się podoba!
Tylko małe ale Zobacz, jak będzie wyglądało gdy obetniesz tak i/4 nieba? Tak do tej dużej, białej chmury? I koniecznie wyprostuj horyzont. Nawet, jeśli taki był w naturze, to na zdjęciu to fatalnie wygląda.
Witam i dziękuję za opinie. Witam Tadeusz. Tobie szczególnie dziękuję i chylę czoło Twoje wskazówki są dla mnie na wagę złota. Będę oczywiście cwiczył dalej.
BTW. Akurat w dzień festynu wróciłem z trasy i tylko podjechaliśmy po Kingę. Mówiła że byłeś. Za mało czasu na fotografowanie przez tą moją robotę. Jak oprócz forum mogę się z Tobą skontaktowac? Pozdrawiam
Witam . Tym razem krótka wycieczka nad jezioro Żywieckie. Jak słusznie Tadeusz zauważył poknociłem numeracje, więc policzyłem wszystkie fotki i według liczby wystawiam kolejne i teraz będzie już
Co do moich fotek to jestem świadomy złego kadrowania. Niemalże na każdej mojej fotce są błędy tego typu. Wydaje mi się że nie do końca rozumiem zasadę trójpodziału w praktyce.
I kolejne
Witam Panów i Panie. Oto krótka sesja z zającami na granicy belgijsko-francuskiej. Dodam że nie było tak łatwo ponieważ futrzaki były bardzo wyczulone i co mój krok to kic do nory. Jak już byłem w miarę blisko to 15min prawie leząc czekałem aż łaskawie zaczną pozowac
43 ładne
Witam szerokie grono wielbicieli
. Z racji tego że za 4 dni wyruszam po raz drugi
do Egiptu postanowiłem wstawic kilka fotek z tamtego roku bo tak naprawdę to właśnie wtedy pstryknąłem swoje pierwsze zdjęcia lustrzanką. Wiele z nich nie nadawała się do niczego, wybrałem kilka według mnie warte pokazania. No ale jak to zwykle bywa znajdzie się taki... i pokaże tak. Mile widziane
takie przejawy sympatii. Pozdrawiam
Egipt part:2