Podziel się wrażeniami!
A700 w reku od kilku miesiecy.Premiera na tegorocznym Rajdzie Polski,eliminacji WRC w Mikolajkach.
Pozdrawiam.
Dziekuje koledzy za opinie.
Pani Izie sie podoba i nawet stowke dala
6dziesiat zdjec jej zrobilem A a gabinet naprawde zacny,sterylny i kapitalnie wykonczony
Rutek68 napisał(a):
A co ciemnych zdjęć, jak tak jest jak mówisz ja bym nie rozjaśniał. Zawsze możesz zapytać zleceniodawce, ja kieruję się jego wymaganiami. Chce jasno rozjaśniasz , jest ok, zostawiasz. I tyle.
kris napisał(a):
i korzystam z hiperfokalnej
A ja zanim skorzystam z hiperfokalnej poczytam o niej w Wikipedii/quote]
URL Tutaj znajdziesz bardzo fajne i obrazowe wyjasnienie hiperfokalnej, plus ponizej rowniez zamieszczony do niej kalkulator.
Zaglebialem sie w ten temat dosyc ostro, ale do teraz go w 100% nie potrafie zastosowac :smileyredface:
Zelmer napisał(a):
A ja zanim skorzystam z hiperfokalnej poczytam o niej w Wikipedii/quote]
URL Tutaj znajdziesz bardzo fajne i obrazowe wyjasnienie hiperfokalnej, plus ponizej rowniez zamieszczony do niej kalkulator.
Zaglebialem sie w ten temat dosyc ostro, ale do teraz go w 100% nie potrafie zastosowac :smileyredface:
Jasna cholera Dla mnie to jeszcze nie ten etap edukacji
Kolejnym razem poprobuje ze zmiana EV(-1/0/1).Zobaczymy jaki bedzie efekt
Frapuje mnie jeszcze kwestia laczenia kadrow w przypadku fotografowania pomieszczen.
Po pierwszym zdjeciu nalezy przeciez przesunac aparat na statywie.Czy program do obrobki polaczy kadry bez straty jakosci zdjec?
Czy nie wyjdzie jakas nienaturalna panorama?
Yorkini
Jakościowo słaba fota
Ale piesek ładny
Pozdrawiam
333 - zdjęcie robione z ul. Kolejowej ? Wydaje mi sie, ze szedlem tam ostatnio. Ciekawie ukazany kontrast. Podoba mnie sie.
Zgadzam się z przedmówcą, świetnie pokazany kontrast, tylko coś mi kolorki niezbyt pasują ale kadr jak najbardziej mi się podoba .