anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Polnocna Rumunia;-)

profile.country.en_GB.title
Monty-----
Poszukiwacz

Polnocna Rumunia;-)

A700 w reku od kilku miesiecy.Premiera na tegorocznym Rajdzie Polski,eliminacji WRC w Mikolajkach.

Pozdrawiam.

303 ODPOW. 303
Monty-----
Poszukiwacz

Dziekuje koledzy za opinie.

Pani Izie sie podoba i nawet stowke dala :c34

6dziesiat zdjec jej zrobilem :D A a gabinet naprawde zacny,sterylny i kapitalnie wykonczony :thumbsup:

Rutek68 napisał(a):

A co ciemnych zdjęć, jak tak jest jak mówisz ja bym nie rozjaśniał. Zawsze możesz zapytać zleceniodawce, ja kieruję się jego wymaganiami. Chce jasno rozjaśniasz , jest ok, zostawiasz. I tyle.

I tak tez uczynilem :D

kris napisał(a):

i korzystam z hiperfokalnej

:c18 A ja zanim skorzystam z hiperfokalnej poczytam o niej w Wikipedii :c20

Zelmer
Początkujący

A ja zanim skorzystam z hiperfokalnej poczytam o niej w Wikipedii/quote]

URL Tutaj znajdziesz bardzo fajne i obrazowe wyjasnienie hiperfokalnej, plus ponizej rowniez zamieszczony do niej kalkulator.
Zaglebialem sie w ten temat dosyc ostro, ale do teraz go w 100% nie potrafie zastosowac :smileyredface:

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Zelmer napisał(a):

A ja zanim skorzystam z hiperfokalnej poczytam o niej w Wikipedii/quote]

URL Tutaj znajdziesz bardzo fajne i obrazowe wyjasnienie hiperfokalnej, plus ponizej rowniez zamieszczony do niej kalkulator.
Zaglebialem sie w ten temat dosyc ostro, ale do teraz go w 100% nie potrafie zastosowac :smileyredface:

ja się przeraziłem, jak wszedłem na tę stronę.....dla mnie zbyt technicznie :smileyhappy:
W mocnym skrócie: istnieje takie ustawienie i połączenie ogniskowej, wartości przysłony i odległości, na którą ostrzymy, by wszystko od pewnego miejsca było w obrębie Głębi Ostrości, aż do nieskończoności.
Przykładowo gdy na samyangu 14mm 2.8 ustawę przysłonę na 5.6, a na skali ostrości 1.2m, to GO będzie od 0.6m do nieskończoności.
Taka wiedza przydaje się przy korzystaniu z szerokich kątów, ale bywało już tak, że pomocna przydała mi się również przy ekstremalnym tele 500mm.

Monty-----
Poszukiwacz

Jasna cholera :c12 Dla mnie to jeszcze nie ten etap edukacji

Kolejnym razem poprobuje ze zmiana EV(-1/0/1).Zobaczymy jaki bedzie efekt :c7

Frapuje mnie jeszcze kwestia laczenia kadrow w przypadku fotografowania pomieszczen.
Po pierwszym zdjeciu nalezy przeciez przesunac aparat na statywie.Czy program do obrobki polaczy kadry bez straty jakosci zdjec?

Czy nie wyjdzie jakas nienaturalna panorama? :c18

Monty-----
Poszukiwacz

Yorkini :D

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

Jakościowo słaba fota :c12

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
kuraq.
Poszukiwacz

Ale piesek ładny :P

Monty-----
Poszukiwacz
halski
Początkujący

333 - zdjęcie robione z ul. Kolejowej ? Wydaje mi sie, ze szedlem tam ostatnio. Ciekawie ukazany kontrast. Podoba mnie sie.

karooolg
Nowicjusz

Zgadzam się z przedmówcą, świetnie pokazany kontrast, tylko coś mi kolorki niezbyt pasują ale kadr jak najbardziej mi się podoba :) .