anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Polnocna Rumunia;-)

profile.country.en_GB.title
Monty-----
Poszukiwacz

Polnocna Rumunia;-)

A700 w reku od kilku miesiecy.Premiera na tegorocznym Rajdzie Polski,eliminacji WRC w Mikolajkach.

Pozdrawiam.

303 ODPOW. 303
profile.country.PL.title
.Enzo.
Poszukiwacz

Cześć :c37

Jakoś 333 mi się bardziej podoba niż ten drugi :c10

Monty-----
Poszukiwacz

GP Kanady F1 w Montrealu.

Jezeli sie podoba to moge dac wiecej 8-)

Pozdrawiam :c37

BTW.Troche mi na manualu przeslona skakala ale to mi bezkonkurencyjny kolega piotruso pewnie wyjasni :c31

sadam_
Użytkownik

To ja od razu poproszę o więcej:)
Oglądałem tylko końcowe 25 okrążeń, i jak nie przepadam za Hamiltonem to podobała mi się jego jazda w końcówce.
Możesz napisać jak wygląda fotografowanie na takiej imprezie? Kupujesz bilet na konkretne miejsce i przez cały wyścig siedzisz na nim, czy jest możliwość poruszania się po obrzeżach toru?

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Ja bym poprosił o opis tej 'skaczącej przysłony'. Aparat nie trzyma wartości w trybie M? :shock:

Deviant.
Użytkownik

Jeżeli strzelałeś w priorytecie czasu, to 'skacząca' przysłona jest normą - w zależności od pomiaru światłomierza. Jeżeli natomiast w trybie manualnym coś się działo z przysłoną bez Twojej 'zgody', to coś jest nie tak z aparatem...

profile.country.pl_PL.title
tobaszc53
Początkujący

z exifów wynika że: Exposure Program = shutter priority (4) - miało prawo skakać, chyba że mówisz o innych zdjęciach.
Tak czy inaczej fotki zacne :thumbsup:

..shprot..
Monty-----
Poszukiwacz

sadam napisał(a):

Możesz napisać jak wygląda fotografowanie na takiej imprezie? Kupujesz bilet na konkretne miejsce i przez cały wyścig siedzisz na nim, czy jest możliwość poruszania się po obrzeżach toru?

Kwestie zakupu biletow sa troche zagmatwane.Jezeli zaczniesz partycypowac w tych widowiskach spostrzezesz inne zasady i konfiguracje torow w zalezonsci od tego w jakim kraju odbywa sie wyscig.

Kanada byla idealnym miejscem w tej chierarchii,ze wzgledu na to,ze siatki ochronne byly zainstalowane dosc nisko co pozwalalo uchwicic bolidy w akcji bez potrzeby wedrowania na najwyzej zlokalizowane lawki.Poza tym obecnosc drzew tez dodaje uroku.Moj ulubiony tor poza Australia,Belgia i Monaco 8-)

Na wloskiej Monzie(jeszcze raz serdeczne dzieki dla Sony Polska za wypozyczenie jasnej 300 na ta okolicznosc :c22 2 lata temu)nie bylo juz tak kolorowo :smileyevil: .

Osobiscie staram sie skupic na zdjeciach podczas piatkowych sesji treningowych gdzie w zasadzie liczba fanow jest symboliczna i moge spacerowac po wszelkich mozliwych sekcjach trybun.Dwie sesje treningowe po 1.5 godziny to wystarczajaco duzo czasu aby zapelnic przecietnej pojemnosci karte pamieci :D

Niestety nawet na ten dzien FIA nie zezwala juz na wejscie na inne sektory z wejsciowka oznaczona konkretnym numerem.To akurat zminieli.Kiedys mozna bylo :c34

Na kolejny listopadowy wyscig w Austin zaopatrze sie w 3 rozne wejsciowki.Inna trybuna na piatek,inna na sobote,inna na niedziele.

Mozna oczywiscie kombinowac i w momencie tloku przy stewardzie sprawdzajacych powierzchownie wejsciowki przedrzec sie dynamicznym krokiem do przodu.

Jakkolwiek nasza trybuna zlokalizowana przed nawrotem o 180 stopni byla totalnie wypelniona na kwalifikacjach i wyscigu.

Nawiazujac do zdjec.

O tyle o ile w piatek nad torem wisialy ciemne chmury o tyle w sobote i niedziele bylo intensywne slonce.I wlasnie w piatek przy manualnym ustawieniu obiektywu(70-400G) i trybie M przeslona wskazywala f9 o tyle nie moglem sobie z nia poradzic w kolejne dni.
Od f19 do f22 :c18 .

To zdjecie z czerwonymi tarczami bylo zrobione w piatek przy gestych,ciemnych chmurach 8-)

Dostrzeglem jeszcze jedna rzecz,mianowicie przy tym szkle podpietym do A700 wyczuwalne sa minimalne luzy.Nie wiem czy to tak fabrycznie czy najzwyczajniej :c56 700 jest juz lekko wyeksploatowana :( .

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Rutek68
Doradca

AAA najbardziej mnie się spodobało :c4

Sony 77 ob.28/2,8; 50-200/4-5,6; 35/1,8; 50/1.7; 135/2,8
profile.country.PL.title
.Enzo.
Poszukiwacz

Super zdjęcia, dawaj więcej :thumbsup:
Jak się kształtują ceny biletów?

Monty-----
Poszukiwacz

Ja mialem po 180$.

Razy 3 naturalnie.Piatek,sobota,niedziela.Byly duzo drozsze,byly i tansze 8-)

Jednak cen z Monaco zaden inny tor nie pobije :cry: .

Teraz pora na Texas.18 listopada 8-)

Pozdrawiam :c10