anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony 450 ;] kaczor1200

kaczor1200
Początkujący

Sony 450 ;] kaczor1200

witam wszystkich serdecznie :c37 mam przyjemność zaprezentować kilka moich zdjęć i prosiłbym o radę (jeżeli będzie taka potrzeba to krytykę) z waszej strony :c20

48 ODPOW. 48
Brodziu666
Początkujący

Jak dla mnie najlepsza 3! Ważka poprostu wymiata! Nieźle ci to wyszlo skoro robisz to 18-55 SAM Pozdro

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

A ja poproszę cię o zapoznanie się z wątkiem Zasady wstawiania zdjęć do Foto Galerii Forum Sony (DSLR)
Proszę zwróć uwagę na pkt. 5. :c37

profile.country.pl_PL.title
kuraq.
Poszukiwacz

Czołem :c39
Fajnie byłoby, gdybyś wrzucał troszkę mniejsze zdjęcia :c20
Na pierwszym dałbym więcej dołu.
A na trzecim pozbyłbym się igiełek wchodzących w kadr;]
Bardzo dobry początek :thumbsup:

kaczor1200
Początkujący

A ja poproszę cię o zapoznanie się z wątkiem Zasady wstawiania zdjęć do Foto Galerii Forum Sony (DSLR)
Proszę zwróć uwagę na pkt. 5. :c37

przepraszam, już poprawiłem :smileymrgreen:

Misiek025
Początkujący

Podoba mi się szczególnie ważka

kaczor1200
Początkujący

a to mała sesja kropelkowa :D miałem mały problem ze złapaniem ostrości, ale myślę, że nie jest tak źle :)

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Witaj
Kilka uwag do fotografowania "kropelek".
Po pierwsze, poszukaj na forum, bo był ten temat omawiany - może znajdziesz jakieś rady.
Po drugie, jak używasz lampy błyskowej, to po co Ci ISO=1600?
Po trzecie - zlewozmywak, to nie najlepsze tło do tego typu zdjęć... można jakąś folią wyłożyć ;)
Po czwarte, o AF możesz zapomnieć. Dobra metoda: statyw (koniecznie), wstawiasz "coś" w miejsce, gdzie spodziewasz się krropelki, ustawiasz ostrość (najlepiej ręcznie, na MFV, z powiększeniem), a potem celujesz, żeby "złapać" kropelkę we właściwym momencie. Tło, najlepiej takie, żeby nie odbijało światła lampy.
Powodzenia!

------------------------------
fotoamator
wojttexx
Początkujący

Dla mnie .. Jak wyżej. Najlepsze 3 :c4

Choć, 1 także mi się podoba :)

kaczor1200
Początkujący

wojttexx, Tadeusz, miło że wpadliście :D co do tych kropelek, to metodą prób i błędów udało mi się "złapać" kilka ładnych kropel :) ISO1600, ponieważ, wciąż zdjęcie wydawało się zbyt ciemne i próbowałem temu zaradzić, zdjęcia były robione w szklanej misie, ale najpierw był pod nią kawałek czarnego materiału (co jak potem odkryłem było dużym błędem i to było powodem za ciemnych zdjęć), dlatego potem podłożyłem pod misę białą kartkę i wyglądało to znacznie lepiej :D co do AF to szybko można było się zorientować, że jest to prawie niewykonalne, więc jak już powiedziałeś Tadeusz, trzeba MFV. No i oczywiście bez statywu nie da rady ;] Dziękuję bardzo za rady i na pewno z nich skorzystam :c37