- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Taif - lotnictwo i inne
A330 mam od dwóch tygodni i jest to moja pierwsza lustrzanka i pierwsze fotki z niej.
EPKK czyli Kraków-Balice, liczę na waszą krytykę
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nawet jak na spotterskie strzały to kadry za ciasne.
Zdecydowanie za mało przed i za samolotem.
Jeżeli nie chcesz się "zabijać" za spotterskimi kadrami to pokombinuj trochę, samolot wcale nie musi być na środku i zajmować 95% długości kadru.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
zdjęcia robione typowo pod galerie skrzydła i jp, niestety przy tych klasycznych kadrach nie przyjmą nic innego jak takie okrojone.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
tompac napisał(a):
Nawet jak na spotterskie strzały to kadry za ciasne.
Zdecydowanie za mało przed i za samolotem.
Jeżeli nie chcesz się "zabijać" za spotterskimi kadrami to pokombinuj trochę, samolot wcale nie musi być na środku i zajmować 95% długości kadru.
Dokładnie. Za mało miejsca zarówno z przodu jak i z tyłu samolotu. Pamiętaj. Zawsze przy " sportowych " zdjęciach, żużel, rajd itd. a nawet samolotu więcej miejsca z przodu, a mniej z tyłu.
Nie wiem, co powiedzieć - które zdjęcie mi się najbardziej podoba.
Z wielkim trudem, ale byłbym nastawiony chyba na 1 i 2, lecz nie do końca.
P.S: Nie przejmuj się, każdy kiedyś spotykał się pierwszy raz z fotografią i zaczynał od tak naprawdę niczego
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zdjęcia faktycznie ciasne, ale w moich oczach ich to nie dyskredytuje (z tym że ja się mało znam ). Dodatkowo skoro takie są wymagania jakiegoś tam portalu i wiesz o tym że je sporo okroiłeś, to ja Cię rozgrzeszam
Pamiętaj. Zawsze przy " sportowych " zdjęciach, żużel, rajd itd. a nawet samolotu więcej miejsca z przodu, a mniej z tyłu.
pzdr
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Pamiętaj. Zawsze przy " sportowych " zdjęciach, żużel, rajd itd. a nawet samolotu więcej miejsca z przodu, a mniej z tyłu.
Chodziło mi oto, że także w żużlu jak i w lotnictwie powinno się zostawiać z przodu więcej miejsca, a z tyłu mniej
Dodatkowo skoro takie są wymagania jakiegoś tam portalu i wiesz o tym że je sporo okroiłeś, to ja Cię rozgrzeszam :smileymrgreen:
Dokładnie, jak portal ma wymagania to trzeba je spełniać
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
skoro ciasne może miało tak być...
3 fajna podoba mi się
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Do katalogu samolotów - jak najbardziej, jako zdjęcia samolotów - nie podobają mi się. Właśnie z uwagi na ową ciasnotę.
fotoamator
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dodatkowo skoro takie są wymagania jakiegoś tam portalu i wiesz o tym że je sporo okroiłeś, to ja Cię rozgrzeszam :smileymrgreen:,
bo początek zapowiada się obiecująco
Wiem, że sporo okroiłem ale niestety wymagania takie mają mógłbym zostawić może 1cm ale to by prawie nic nie zmieniło.
Dzięki.
Dziękuje wszystkim za opinie, na następny raz postaram się dać coś 'normalnego'.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Chodziło mi oto, że także w żużlu jak i w lotnictwie powinno się zostawiać z przodu więcej miejsca, a z tyłu mniej
Nic bardziej błędnego.
Ślepe trzymanie sie tej "reguły" jest jednym z najczęstszych błędów w kompozycji tego rodzaju zdjęć, to jest tylko jedna z metod podkreślenia ruchu ale zdecydowanie zbyt często nadużywana
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »