anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Takie... moje

Piotrek------
Początkujący

Takie... moje

Witam wszystkich :c10 Oto moje pierwsze fotki popelnione lustrzanka. Posiadam ja od kilku dni, po zamianie z kompakta. Co moglem zrobić lepiej? Podpowiedzcie... :c32009_11100294.JPG

124 ODPOW. 124
profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

colorful napisał(a):

jak dla mnie wszystkie znad Atlantyku są za ciemne...

Zgadzam się z kolorową :smileythumbsup:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
Piotrek------
Początkujący

Bertone napisał(a):

colorful napisał(a):

Zgadzam się z kolorową :thumbsup:

Bez obrazy. Tez życzyłbym sobie lazurową wode, błękitne niebo. Ale zdjęcia odzwierciedlają takie światło jak było w tamtym czasie. Po prostu szaro. Ale jeśli chcecie to możecie poprawić je. Sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie.

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Chętnie pogrzebałbym w tych pikselach ale jest ich za mało na fotkach. pięćdziesiąt kilka kilobajtów to za mało. Wklejaj fotki zbliżone do 240kb a będzie lepiej. Poza tym suwaki nawet te gratisowe wiele zdziałają. Gdzie robiłeś te zdjęcia dokładniej?

doslav.
Poszukiwacz

No niestety faktycznie za małe te zdjęcia, żeby przy nich manipulować... Próbowałem podejść do tematu ale powyłaziły jakieś paskudztwa i przerwałem na takim etapie:
jpg.11.JPG

Daj ciut więksiejsze jeśli masz - jak znam Tomka - podarujesz mu w ten sposób sporo frajdy ;) Mi też :D Czasem warto spojrzeć czyimś okiem :thumbsup:

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

doslav napisał(a):

Daj ciut więksiejsze jeśli masz - jak znam Tomka - podarujesz mu w ten sposób sporo frajdy ;) Mi też :D Czasem warto spojrzeć czyimś okiem :thumbsup:

Właśnie :c2

Piotrek------
Początkujący

Tomek69N napisał(a):

doslav napisał(a):

Właśnie :c2

Dzieki Panowie. Oto one, wieksze, nie wiem czy uda sie coś z nich zrobić, bo po powiększeniu pow. 130 kb wylazily piksele. Bawcie się dobrze :D Nie spodziewam sie rewelacji, ale moze...
Nie numerowalem, bo to są kopie dla Was :D

Piotrek------
Początkujący

Tomek69N napisał(a):

Gdzie robiłeś te zdjęcia dokładniej?

Irlandia zachodnia, okolice Galway.

Piotrek------
Początkujący

colorful napisał(a):

Witam. Dzięki za odwiedziny. Dla Ciebie to samo miejsce w sloneczny dzień. :D Pozdrawiam serdecznie. Twoja galeria jest :smileythumbsup: .

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Nadal na tych poprzednich widać tylko szum morza (i nie tylko) i piksele. Mógłbyś udostępnić plik z exif? Jaki masz aparat? W czym to obrabiasz, że tak ścina jakość?
edit: przeczytałem własnie Twoją "stopkę" i już połowę wiem :)

smoku215
Początkujący

Kurcze, właśnie czegoś mi brakowało w galeriach, są góry, kwiatki, owady....no i w końcu jest potęga i szum morskich fal :thumbsup: