Podziel się wrażeniami!
Jestem tu na forum już jakiś czas, ale nigdy nie chwaliłem się i nie wystawiałem tu swoich fotek, specjalizuję się raczej w portretach, dzisiaj się przemogłem, postanowiłem, że dodam parę zdjęć mojego autorstwa...
oglądajcie, oceniajcie, krytykujcie, doradzajcie... człowiek uczy się całe życie...
a kto powiedział, że zdjęcia mają być konsekwentne, albo jednakowe, trzeba trochę poeksperymentować, przynajmniej ja tak uważam...
OK, jak uważasz...
Moim zdaniem nie masz póki co czego bronić.
ale ja niczego nie bronię, a rozmawiać lubię, i każdą radę czy pomoc przyjmę...
5 zdecydowanie na tak
7 ujdzie
8 nie podoba mi się, z tym kadrem jest coś nie tak
11 nawet całkiem ciekaw, tylko ta winieta mi nie pasuje i chyba zbyt ciemno
12 nie podoba mi się, kadr całkiem w porządku, ale lepiej wyglądało by bez tego żółtego mlecza (całe B&W)
Brakuje mi w tych portretach oddania dziecięcej radości, ciekawości świata, emocji (wyjątkiem jest 5). Jest to tylko moje amatorskie zdanie, będę śledził galerię.
Życzę owocnej zabawy z fotografią. Pozdrawiam.
no i to jest konkretna opinia...
dzięki, postaram się poprawić, z tymi ramkami macie rację nie za bardzo pasują... 😕
nowakor1 napisał(a):
Dzięki za oceny, a co do obrabiania to chyba nikomu to nie szkodzi, większość fotek, którymi się tak zachwycamy codziennie oglądając je w gazetach, na bilbordach i plakatach są obrabiane, więc nie widzę problemu... ale odpowiadając na pytanie chcę pokazać i fotki i to jak je obrabiam następnie mam nadzieję na oceny jak również rady i podpowiedzi...