anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

ZBIOROWY - Nasi pupile

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

ZBIOROWY - Nasi pupile

"Każdy ma jakiegoś bzika, każdy jakieś hobby ma...."

Wklejamy tu zdjęcia swoich pupili. :)
One też przecież zasługują na pokazanie się światu. :thumbsup:

Na początek mój 14 letni jamnik, który mieszka normalnie z moimi rodzicami, ale akurat była chwila, że była u mnie na 2 dni i zaprosiłem ją do namiotu bezcieniowego. Bardzo niechętnie tam siedziała, ale się udało przynajmniej jedno :)

339 ODPOW. 339
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

...ale labradorki lepsze :P

:c91 Czyli jamnik gorszy? Już dawno takich bzdur nie czytałem.

Jak można wartościować rasy psów?

Każdy pies jest wyjątkowy i tak samo należy go traktować, a nie stosować jakichś zaściankowych podziałów lepszy/gorszy.

Czasem zastanów się jak coś piszesz. Bo mam wrażenie, że często zdarza Ci się pisać byle coś napisać. Ot tak, bo Ci się nudzi. :c9

profile.country.en_GB.title
spoltrebor1ofcej
Początkujący

schody.jpg

widać, że schody to już dla niego wielka przygoda :smileymrgreen:

Lajam - każdy ma swoje ulubione rasy, ktoś woli jamniki, a ktoś inny labradory czy inne tam rottweiler'y

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

trebor napisał(a):

Lajam - każdy ma swoje ulubione rasy, ktoś woli jamniki, a ktoś inny labradory czy inne tam rottweiler'y

Woleć - ok!

Ale pisać, że lepsze?
Wyobraź sobie sytaucję, podchodzisz do matki z dzieckiem i mówisz "o jakie bobo cudowne", po chwili dodając, że np. japońskie bobo są lepsze. Pytam się w czym są lepsze? Odpowiesz?

Oczywiście zdaje sobie sprawę, że to tylko słowa są źle dobrane, tyle że mnie taki zupełny brak taktu mierzi okrutnie.

kata-woj
Początkujący

Lajam wdzięczna mordka :nauseated_face:
i jako była właścicielka jamniczka (zresztą bardzo podobnego :)) muszę cię ostrzec przed schodami dla nich
niestety nie służą im kręgosłupom :( mój właśnie "dzięki" bieganiu po schodach w tą i z powrotem zaniemógł, kręgosłup siadł i wlókł tylne łapki za sobą :(
weterynarz postawił go na łapy ale strasznie się wcześniej męczył zanim kuracja zaczęła działać, zwłaszcza zimą kiedy bandażowałam mu każdą łapkę żeby nie strzaskał sobie przez zmarzniętą ziemię

chyba, że już o tym wiesz...
ale może jakiś nieświadomy właściciel jamniczka przeczyta ku przestrodze ;)

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Pewnie dla wielu Edi nie jest nowością, ale w tym wątku go jeszcze nie było :c97

Edi jest fajny :smileythumbsup:

Pozdrawia Starosta :grin:
ra.ni-----
Poszukiwacz

Misty od mistake z ang. Pomyłka właśnie tak ją w schronisku nazwali. Mieli innego psa zgarnąć. Z dalekiego Konina trafiła do Wrocławia i od 2 lat mieszka z nami.

2 lata temu w życiu bym nie powiedział że tak się z nami bawić będzie!

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

ra.ni, fajny psiak :thumbsup: , ale zdjęcia są przestrzelone z ostrością...każde :rolling_eyes:

Lajammuszę cię ostrzec przed schodami dla nich
niestety nie służą im kręgosłupom :(

Teoria schodów jest mocno naciągana. W wiekszości wypadków powodem jest dysplazja stawów. Oczywiście dopóki nie zakończy etapu rozwoju (18 miesięcy) nie ma mowy, aby biegał po schodach (szczególnie w dół). Miałem jamnika 13 lat więc swoje tam wiem. :)

Tu biegnie, dostojny AF w 135-ce nie dał rady. :smileyhappy:

Quartz.
Użytkownik

Edi jest świetny :thumbsup: Wszystkie pieski są wspaniałe :c87

rakastan00
Poszukiwacz

Ledwo od ziemi odrosło ... a już biega :c20
Rzeczywiście ostrość jest po środku, ale i tak jest milusi.

ra.ni piękne kolory ma psinka

ra.ni-----
Poszukiwacz

Tak to jest jak się zdjęcia nikonem robi :) na szczęście już go nie mam.