anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Gustaff Foty różne ;)

oldguest
Początkujący

Gustaff Foty różne ;)

Ponoć tu mogą pokazywać swoje prace innosystemowcy 😜 Ja mam Canona i analogową minoltę. Niektórzy mnie znają, a innych witam ponownie na tym forum ;)

No to zacznę od ostatniej sesji.

Strachy na Lachy - Grabaż :)

157 ODPOW. 157
oldguest
Początkujący

Historia pewnej Fotografii - Odcinek 12

Listopad 2008 rok. Tydzień po tym jak na Zawracie zginęła Węgierska turystka wybraliśmy się tam i my. My to znaczy ja i dwóch kolegów. Zawrat jest miejscem bardzo zacienionym i niemal zawsze leżą tam śnieg i lód. My trafiliśmy na jedno i drugie, dodatkowo mocno zmarznięte. Miejscami łańcuchy ułatwiające wchodzenie do góry były pod lodem i ciężko było wejść tam tak na spokojnie (przynajmniej ja tak miałem 😜 ). Zawrat bywa niebezpieczny ale widok z tej przełęczy wynagradza wszystko. Piękna panorama na koniec doliny pięciu stawów w bardzo surowej o tej porze scenerii plus nisko przepływające nad głową chmury... Z drugiej strony widok na żleb.... To robiło wrażenie i warte było wysiłku. Widok uwieczniłem na fotografii poniżej. Po Zawracie poszliśmy jeszcze na Świnicę... ale o tym w następnym odcinku :)

Pozdrawiam wszystkich zaglądających tu do mnie :)

Tommygun------
Początkujący

Ja o takich fotkach mówię "pojemne", bo niosą wiele informacji i przykuwają na dłużej. Zwróciłbym uwagę na efekt skali, tj. tutaj umieszczenie w kadrze postaci pozwala na lepszą ocenę wielkości gór i odległości na zdjęciu a i naświetlone ładnie (z tego co pamiętam, to filtrów połówkowych itp raczej nie używasz) :c4

Norbert-----
Początkujący

Hmm...listopad 2008? Też wtedy byłem :D ....i na Świnicy i na Zawracie.
Całkiem przyjemne...razi mnie nieco to przepalone niebo na horyzoncie.

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Tommygun napisał(a):

... a i naświetlone ładnie (z tego co pamiętam, to filtrów połówkowych itp raczej nie używasz) :c4

Chyba jednak użyty był. Zdjęcie warte potu ;)
edit: jeśli nie było filtra to cień się fajnie ułożył. skały w górze też są ciemniejsze stąd moje przypuszczenie.

oldguest
Początkujący

Nie było żadnego filtra.

profile.country.pl_PL.title
pablo_duch
Początkujący

ostatni widoczek bardzo ładny :thumbsup:

Bertone.
Poszukiwacz

Widoczek z odcinka 12 jest ponownie bombowy :c4 :c4 :c4

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
Aniqa.
Poszukiwacz

Ostatnie zdjęcie jest piękne :c4

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Sławku, jeśli nie masz nic przeciwko, to przez pewien czas pomieszka sobie u mnie jako tapeta.
Aż wciąga w monitor :)

------------------------------
fotoamator
Methos-----
Początkujący

Piękna galeria - piękna!