anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Co sadzicie o tej lampie tumax383 afz

profile.country.pl_PL.title
wasil110
Poszukiwacz

Co sadzicie o tej lampie tumax383 afz

Zastanawiam sie nad jej zakupem czy ktos moze uzywa lampe tej firmy?.Czy ona bezie wpełni wspólpracowac z a300 . http://www.allegro.pl/item1087195144_tu ... _2010.html

10 ODPOW. 10
oldguest
Początkujący

Mam model 386afz-c a nawet 2 sztuki. Używam ich w połączeniu z wyzwalaczami radiowymi. Jedyny problem jaki w nich napotkałem to to że mają ten system oszczędzania energii. Jak lampa przejdzie w stan uśpienia to radiowym nie można było jej zbudzić. Ale trochę podłubałem w bebechach i jest ok. Na korpusie działa ok, jest dość wytrzymała (upadła 2 razy na beton ze statywem. Jak nie chcesz inwestować większej kasy w lampę systemową to śmiało bierz.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

mphisto napisał(a):

Mam model 386afz-c

A powiedz mi, czy ten model (i ten z linka 383) działa w trybie WL? I czy obsługuje HSS? Bo w specyfikacji nic nie jest na ten temat napisane, a są to dość istotne i przydatne funkcje.

------------------------------
fotoamator
acinloop
Nowicjusz

WL w innosystemowych to podobno Metz 48 AF-1 obsługuje. A cena Metza praktycznie taka sama jak S hvl-42.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

No właśnie. To ja już wolę systemową.

------------------------------
fotoamator
oldguest
Początkujący

WL działa przez fotocele - czyli musi widzieć błysk. Ja używam radiowego wyzwalacza.

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

mphisto napisał(a):

WL działa przez fotocele - czyli musi widzieć błysk. Ja używam radiowego wyzwalacza.

tylko że ten WL masz za pomocą pełnego manuala
a systemowy WL wysyła wszystkie parametry z aparatu do lampy która wydziela tyle światła ile potrzeba bo to nie jest zwykły błysk

oldguest
Początkujący

Wiem, wiem dlatego po głębszym zastanowieniu po tumaxach kupiłem hvl-58. Ale na poczatek gdy budżet jest mały i nie wiadomo jak mocno się wkręcimy w robienie zdjęć to tumax jest wart swojej ceny.

profile.country.PL.title
Rutek68
Doradca

acinloop napisał(a):

WL w innosystemowych to podobno Metz 48 AF-1 obsługuje. A cena Metza praktycznie taka sama jak S hvl-42.

No jak ja kupowałem Metza to był okolo 300zł tańszy

Sony 77 ob.28/2,8; 50-200/4-5,6; 35/1,8; 50/1.7; 135/2,8
wasil110
Poszukiwacz

Jakby sie kto pytał o te lampy to :smileyredface: