Podziel się wrażeniami!
Zastanawiam sie nad jej zakupem czy ktos moze uzywa lampe tej firmy?.Czy ona bezie wpełni wspólpracowac z a300 . http://www.allegro.pl/item1087195144_tu ... _2010.html
Mam model 386afz-c a nawet 2 sztuki. Używam ich w połączeniu z wyzwalaczami radiowymi. Jedyny problem jaki w nich napotkałem to to że mają ten system oszczędzania energii. Jak lampa przejdzie w stan uśpienia to radiowym nie można było jej zbudzić. Ale trochę podłubałem w bebechach i jest ok. Na korpusie działa ok, jest dość wytrzymała (upadła 2 razy na beton ze statywem. Jak nie chcesz inwestować większej kasy w lampę systemową to śmiało bierz.
A powiedz mi, czy ten model (i ten z linka 383) działa w trybie WL? I czy obsługuje HSS? Bo w specyfikacji nic nie jest na ten temat napisane, a są to dość istotne i przydatne funkcje.mphisto napisał(a):
Mam model 386afz-c
WL w innosystemowych to podobno Metz 48 AF-1 obsługuje. A cena Metza praktycznie taka sama jak S hvl-42.
No właśnie. To ja już wolę systemową.
WL działa przez fotocele - czyli musi widzieć błysk. Ja używam radiowego wyzwalacza.
mphisto napisał(a):
WL działa przez fotocele - czyli musi widzieć błysk. Ja używam radiowego wyzwalacza.
Wiem, wiem dlatego po głębszym zastanowieniu po tumaxach kupiłem hvl-58. Ale na poczatek gdy budżet jest mały i nie wiadomo jak mocno się wkręcimy w robienie zdjęć to tumax jest wart swojej ceny.
acinloop napisał(a):
WL w innosystemowych to podobno Metz 48 AF-1 obsługuje. A cena Metza praktycznie taka sama jak S hvl-42.
Jakby sie kto pytał o te lampy to :smileyredface: