Podziel się wrażeniami!
Witam posiadam mały dylemacik, ponieważ przymierzam się do zakupu w/w obiektywu. Ci co posiadają bądź wiedzą coś o nim - warto zakupić to jasne szkło? Bo nie wiem czy warto wydawać tyle pieniążków.
ale mi narobiliście smaczka - szukam jasnego szkiełka który w miarę szybciutko ostrzy. wszystko wskazuje że już w tym tygodniu moje body będzie miało nowego partnera życiowego.
f 1.8 w ciemniejszych np klubach. Myślałem nad tym żeby go właśnie tak wykorzystać. Dodatkowo posiadam hvl f42am z dyfuzorem i doświetlam sobie dalsze plany, jednak chciałem żeby pierwszy plan nie był zbytnio potraktowany lampą - stąd taki wybór obiektywu. co o tym sądzicie?
@ludzik82r - widzę że dokładnie posiadasz ten sam sprzęcik. Mówisz ze mam brać to szkło.
u mnie w galerii masz zdjecia z tego sam-a
armani2414 napisał(a):
ale mi narobiliście smaczka - szukam jasnego szkiełka który w miarę szybciutko ostrzy. wszystko wskazuje że już w tym tygodniu moje body będzie miało nowego partnera życiowego.
f 1.8 w ciemniejszych np klubach. Myślałem nad tym żeby go właśnie tak wykorzystać. Dodatkowo posiadam hvl f42am z dyfuzorem i doświetlam sobie dalsze plany, jednak chciałem żeby pierwszy plan nie był zbytnio potraktowany lampą - stąd taki wybór obiektywu. co o tym sądzicie?
@ludzik82r - widzę że dokładnie posiadasz ten sam sprzęcik. Mówisz ze mam brać to szkło.
armani2414 napisał(a):
znalazłem w Vobisie - chyba najtaniej 559 zł
http://www.vobis.pl/oferta/akcesoria_fo ... 50f18.aspx
jeśli maja na stanie to dobra cena ... napewno będą kazali ci dopłacić za odbiór w sklepie jakieś 20- 30 zł przynajmniej tak w fotojoker robią bądz za przesyłkę
no właśnie nie i w dodatku biorę ją na raty 10x0%
w fotojokerze tak rzeczywiście robią - bo kupowałem tam swoją alfe
not o dobra okazja jak na nówke sprzęt ja zadowolony bardzo jestem
radość przed wczesna będą za około 2 tygodnie
haha nie licz na to ja wczoraj rozmawiałem z gościem w hurtowni jednej i też mi mówił ze będą w polowie pazdziernika wczesniej a wczoraj mi pokazal datę jaką dostawca sony ma połowa listopada dopiero w PL i cena jakies 550zl to cena zakupu z vat a sprzedaży jakieś 650zl