anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

DT 50mm 1.8 SAM

profile.country.pl_PL.title
armani2414
Początkujący

DT 50mm 1.8 SAM

Witam posiadam mały dylemacik, ponieważ przymierzam się do zakupu w/w obiektywu. Ci co posiadają bądź wiedzą coś o nim - warto zakupić to jasne szkło? Bo nie wiem czy warto wydawać tyle pieniążków.

44 ODPOW. 44
armani2414
Początkujący

:) ale mi narobiliście smaczka - szukam jasnego szkiełka który w miarę szybciutko ostrzy. :) wszystko wskazuje że już w tym tygodniu moje body będzie miało nowego partnera życiowego.
f 1.8 w ciemniejszych np klubach. Myślałem nad tym żeby go właśnie tak wykorzystać. Dodatkowo posiadam hvl f42am z dyfuzorem i doświetlam sobie dalsze plany, jednak chciałem żeby pierwszy plan nie był zbytnio potraktowany lampą - stąd taki wybór obiektywu. co o tym sądzicie?

@ludzik82r - widzę że dokładnie posiadasz ten sam sprzęcik. Mówisz ze mam brać to szkło.

profile.country.PL.title
Strix-----
Poszukiwacz

u mnie w galerii masz zdjecia z tego sam-a

ludzik82r
Początkujący

armani2414 napisał(a):

:slight_smile: ale mi narobiliście smaczka - szukam jasnego szkiełka który w miarę szybciutko ostrzy. :) wszystko wskazuje że już w tym tygodniu moje body będzie miało nowego partnera życiowego.
f 1.8 w ciemniejszych np klubach. Myślałem nad tym żeby go właśnie tak wykorzystać. Dodatkowo posiadam hvl f42am z dyfuzorem i doświetlam sobie dalsze plany, jednak chciałem żeby pierwszy plan nie był zbytnio potraktowany lampą - stąd taki wybór obiektywu. co o tym sądzicie?

@ludzik82r - widzę że dokładnie posiadasz ten sam sprzęcik. Mówisz ze mam brać to szkło.

no te 2 zdjęcia robiłem z tą samą lampa co ty i dyfuzorem tez :) lampę dajesz do góry i już jest ok :)

Szczupic
Użytkownik

armani2414 napisał(a):

:slight_smile: ale mi narobiliście smaczka - szukam jasnego szkiełka który w miarę szybciutko ostrzy. :) wszystko wskazuje że już w tym tygodniu moje body będzie miało nowego partnera życiowego.

Tylko musisz uważać na małą Głębie Ostrości przy pełnej dziurze szczególnie jak fotki będą w miarę z bliska :P ale dojdziesz do tego jak się trochę pobawisz :)

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
JaM2-----
Początkujący

znalazłem w Vobisie - chyba najtaniej 559 zł

http://www.vobis.pl/oferta/akcesoria_fo ... 50f18.aspx

ludzik82r
Początkujący

jeśli maja na stanie to dobra cena ... napewno będą kazali ci dopłacić za odbiór w sklepie jakieś 20- 30 zł przynajmniej tak w fotojoker robią bądz za przesyłkę

JaM2-----
Początkujący

no właśnie nie :) i w dodatku biorę ją na raty 10x0% :)

w fotojokerze tak rzeczywiście robią - bo kupowałem tam swoją alfe

ludzik82r
Początkujący

not o dobra okazja jak na nówke sprzęt ja zadowolony bardzo jestem

JaM2-----
Początkujący

radość przed wczesna :( będą za około 2 tygodnie

ludzik82r
Początkujący

haha nie licz na to ja wczoraj rozmawiałem z gościem w hurtowni jednej i też mi mówił ze będą w polowie pazdziernika wczesniej a wczoraj mi pokazal datę jaką dostawca sony ma połowa listopada dopiero w PL i cena jakies 550zl to cena zakupu z vat a sprzedaży jakieś 650zl