Podziel się wrażeniami!
Chcę nabyć dyfuzorek na lampkę, czy ktoś używał ew. może coś powiedzieć na temat takiego dyzfuzora: http://allegro.pl/item708706610_dyfuzor ... f42am.html
Zakup dokonany, teraz czekać na przesyłkę i na efekt robienia zdjęć
też mam taki
polecony od kris'a
Już kiedyś miałem zamiar dokonać takiego zakupu, ale jakoś tak człowiek nie był pewien, dopiero krisa słowa mnie upewniły, no i że byłem teraz na weselu siostry i widziałem foty zrobione właśnie z takim dyfuzorem(tyle, że Cloud) i zdjęcia naprawdę fajnie doświetlone.
cloud pożera więcej światła, co w przypadku 42ki może mieć bolesne skutki
A ja mam pytanie na jakich ustawieniach ogniskowych lampy robicie foty z tym dyfuzorem w pomieszczeniach mieszkalnych. Ja kombinowałem różnie, ale najlepsze efekty uzyskiwałem przy szerokim kącie ze spuszczoną szybką, do tego palnik na sufit i dyfuzor bez dekla. A co wy polecacie?
Dyfuzor dotarł ale jest jedno wielkie.Za cholery nie mogę go zamontować na lampie, z opisu wynikało jasno, że pasuję do 42-ki a tu dupa.Różnica w szerokości to aż 8 mm.
kiedyś też miałem za mały dyfuzor, ale dało radę go naciągnąć...było to strasznie irytując
jeśli uważasz, że nie da się włożyć dyfuzora na lampę, kontaktuj się ze sprzedawcą. No i zgodnie z aktualnym prawem to on ponosi koszty przesyłki (tej poprzedniej).
Tak na szybko strzelone foto lampy z dyfuzorem.Bardzo ciężko się wciska i nie dochodzi do końca.
stanley76rsko napisał(a):
Tak na szybko strzelone foto lampy z dyfuzorem.Bardzo ciężko się wciska i nie dochodzi do końca.
stasiek2002 napisał(a):
stanley76rsko napisał(a):
Zmierz czy ma wymiary zgodne z zamówieniem, jak nie to próbuj zwrotu. Zostaw go na lampie na parę dni, może się trochę rozciągnie, chociaż na fotach wygląda na duuuużo za mały.