Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam pytanie, czy w lampie HVL-F42AM przy pracy bezprzewodowej jest mozliwosc zmiany ustawien lampy z poziomu body np. A550? Albo czy mozliwa jest bezprzewodowa korekcja sily blysku?
Pozdrawiam
a więc tak: gdy mam założoną lampę na sanki to działa, gdy zmieniam na tryb WL w aparacie to także zmienia się to w lampie, ale jak zdejmę lampę z aparatu to nie reaguje na błysk lampy wbudowanej
poszukam gdzie wrócić do ustawień fabrycznych i zrobię format - zobaczymy czy coś da.
no w FJ polecili abym przywiózł do nich aparat i lampę i sprawdzą, ale to może jutro jak czas pozwoli.
Póki co próbuję z formatem
EDIT:
w MENU znalazłem: Nastawienia domyślne które niczego nie zmieniły w związku z działaniem lampy
Arturro10 napisał(a):
no w FJ polecili abym przywiózł do nich aparat i lampę i sprawdzą
no właśnie nie ma praktycznie żadnego pola manewru
jak coś się wyjaśni to napewno poinformuję co było przyczyną takiej sytuacji.
Pozdrawiam
no i po wizycie w FotoJoker
Za ladą stały dwie miłe Panie, którym przedstawiłem cała sytuacje i zaczęliśmy sprawdzanie. Najpierw wzięliśmy inną lampę 42AM, założyłem na body i działa, przełączyłem na tryb WL, zdjąłem z body nadal na trybie WL i nie działa .
No to druga opcja - inne body. Wyciągnęliśmy z pudełka nowa 3setkę, zmieniliśmy aku, założyliśmy obiektyw i moją lampę. Na body błyska, zmiana na tryb WL, zdjąłem i bez przewodowo także działała
A więc problem jest z aparatem a nie lampą. Czeka mnie tzn aparatu wizyta w serwisie.
Tylko czy wysłać aparat poprzez FotoJokera do serwisu czy bezpośrednio
Wyślij bezpośrednio. Szybciej
pewnie masz rację Starosto
ale teraz sylwester, to się wysyłka przesunie na dalszy termin, a później może uda się z tym plenerem to znowu nie mogę wysłać. Czyli nastąpi to dopiero jakoś w połowie stycznia
ale póki co to poczytam co i jak wygląda z wysyłka do serwisu
Starosta napisał(a):
Wyślij bezpośrednio. Szybciej
Też kupowałem swoją puszkę w FJ a wysyłałem bezpośrednio do serwisu.Arturro10 napisał(a):
pewnie masz rację Starosto
![]()
dzięki Doslav napewno wyślę bezpośrednio, tylko najpierw muszę zorganizować termin wysyłki
No te Panie z FJ powiedziały że naprawa może potrwać około tygodnia, to i tak było nie długo
zadzwoń do serwisu, może będą wiedzieć co mogło się zepsuć i ile będzie trwać naprawa