anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

HVL-F42AM - zdalne sterowanie

MaxiCas
Początkujący

HVL-F42AM - zdalne sterowanie

Witam

Mam pytanie, czy w lampie HVL-F42AM przy pracy bezprzewodowej jest mozliwosc zmiany ustawien lampy z poziomu body np. A550? Albo czy mozliwa jest bezprzewodowa korekcja sily blysku?

Pozdrawiam

42 ODPOW. 42
profile.country.PL.title
Arturro10
Użytkownik

a więc tak: gdy mam założoną lampę na sanki to działa, gdy zmieniam na tryb WL w aparacie to także zmienia się to w lampie, ale jak zdejmę lampę z aparatu to nie reaguje na błysk lampy wbudowanej :?

poszukam gdzie wrócić do ustawień fabrycznych i zrobię format - zobaczymy czy coś da.

no w FJ polecili abym przywiózł do nich aparat i lampę i sprawdzą, ale to może jutro jak czas pozwoli.

Póki co próbuję z formatem

EDIT:
w MENU znalazłem: Nastawienia domyślne które niczego nie zmieniły w związku z działaniem lampy :(

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Arturro10 napisał(a):

no w FJ polecili abym przywiózł do nich aparat i lampę i sprawdzą

i to jest bdb rozwiązanie.
Chciałbym pomóc, ale może się okazać, że problem nie jest w ustawieniach (bo tu nie ma zbyt dużego pola manewru), ale w lampie lub w body.

powodzenia (daj znać)

Arturro10
Użytkownik

no właśnie nie ma praktycznie żadnego pola manewru :?

jak coś się wyjaśni to napewno poinformuję co było przyczyną takiej sytuacji.

Pozdrawiam :c10

profile.country.PL.title
Arturro10
Użytkownik

no i po wizycie w FotoJoker

Za ladą stały dwie miłe Panie, którym przedstawiłem cała sytuacje i zaczęliśmy sprawdzanie. Najpierw wzięliśmy inną lampę 42AM, założyłem na body i działa, przełączyłem na tryb WL, zdjąłem z body nadal na trybie WL i nie działa :? .
No to druga opcja - inne body. Wyciągnęliśmy z pudełka nowa 3setkę, zmieniliśmy aku, założyliśmy obiektyw i moją lampę. Na body błyska, zmiana na tryb WL, zdjąłem i bez przewodowo także działała :)

A więc problem jest z aparatem a nie lampą. Czeka mnie tzn aparatu wizyta w serwisie.

Tylko czy wysłać aparat poprzez FotoJokera do serwisu czy bezpośrednio :question:

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Wyślij bezpośrednio. Szybciej :thumbsup:

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.PL.title
Arturro10
Użytkownik

pewnie masz rację Starosto :thumbsup:
ale teraz sylwester, to się wysyłka przesunie na dalszy termin, a później może uda się z tym plenerem to znowu nie mogę wysłać. Czyli nastąpi to dopiero jakoś w połowie stycznia ;)

ale póki co to poczytam co i jak wygląda z wysyłka do serwisu :thumbsup:

doslav.
Poszukiwacz

Starosta napisał(a):

Wyślij bezpośrednio. Szybciej :thumbsup:

Zdecydowanie :smileythumbsup:
Doświadczenie innych (na tym forum) uczy, że jest szybciej, pewniej i wygodniej :D

Starosta.
Początkujący

Arturro10 napisał(a):

pewnie masz rację Starosto :thumbsup:

Też kupowałem swoją puszkę w FJ a wysyłałem bezpośrednio do serwisu.
W moim przypadku trwało to 3 dni, bo wymiana stabilizatora była.

Tutaj będzie wymiana jakiegoś układu WL z puszki więc zobaczymy jak to szybko pójdzie, ale myślę że nie powinno to trwać długo ;)

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.PL.title
Arturro10
Użytkownik

dzięki Doslav napewno wyślę bezpośrednio, tylko najpierw muszę zorganizować termin wysyłki :D

No te Panie z FJ powiedziały że naprawa może potrwać około tygodnia, to i tak było nie długo ;)

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

zadzwoń do serwisu, może będą wiedzieć co mogło się zepsuć i ile będzie trwać naprawa