anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

37W5500 - dioda mruga dwa razy - tv nie wlacza sie

aragog
Początkujący

37W5500 - dioda mruga dwa razy - tv nie wlacza sie

Witam
Moj TV nie wlacza sie - mruga tylko czerwona dioda (2 razy) i nic. Serwis juz wezwalem, zostal wymieniony na miejscu zasilacz ale to nic nie pomoglo. Czy ktos sie juz spotkal z czyms takim ?
Dodam, ze TV normalnie chodzil, nagle sie wylaczyl i dalej jak w temacie.
Pozdrawiam

34 ODPOW. 34
Ravi-----
Początkujący

No to szczerze mówiąc w tym przypadku serwisanci się nie popisali, kontaktowałeś się z serwisem ponownie już po ponownym stwierdzeniu usterki? Jeśli tak to jaka była odpowiedź? Daj znać jak sprawa dalej się potoczy...

aragog
Początkujący

Z tego co sie dowiedzialem to wymieniany byl zasilacz i plyta glowna. Teraz kontaktowalem sie zgodnie z procedura z infolinia Sony. Co dalej zobaczymy. :c44. Powiem szczerze ja obstawiam cos w stylu "brak styku". TV po 2 godz. wylacza sie. Przy ponownym wlaczeniu po 1 min znow sam sie wylacza. Ale jezeli zrobi sie mu 3 godz przerwe to mozna go normalnie wlaczyc, ale po 30 min znow sie wylacza. W swojej karierze spotkalem sie z czyms takim jak przerwa w sciezce, ktora sie robila po nagrzaniu TV.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Zadzwoń do serwisu w którym telewizor był naprawiany i przedstaw im sytuację.

aragog
Początkujący

Zimny napisał(a):

Zadzwoń do serwisu w którym telewizor był naprawiany i przedstaw im sytuację.

Oczywiscie wiem, ze jest taka mozliwosc. Zastanawiam sie tylko po co centrum sony wysyla po zgloszeniu taka informacje "W ciągiu 24 godz. po rejestracji, wybrane Autoryzowane Centrum Serwisowe Sony skontaktuję się w celu umówienia naprawy lub odbioru produktu. Teraz bylo zgloszenie telefoniczne i sytuacja podobna - dopiero telefon wprost do serwisu pozwolil mi sie dowiedziec, ze serwisant bedzie w przyszly wtorek. Pytanie czysto retoryczne - czy mozna zawiesic abonament TV sat. ??
:smileyhappy:

Zimny_
Użytkownik

W każdym serwisie pracują tylko ludzie. Po co jest wysyłana informacja - chyba nie trzeba tłumaczyć. Dlaczego nie zadzwonili? To chyba pytanie do nich? Może dzwonili i nie dodzwonili się, skoro to była Twoja druga naprawa może w systemie widniała informacja o dokonanym kontakcie, może ktoś coś przeoczył. Każdy popełnia błędy. Mimo tego, rozumiem Twoją aluzję. Niestety, są sytuacje których nie można przewidzieć...

aragog
Początkujący

Zimny napisał(a):

W każdym serwisie pracują tylko ludzie. Po co jest wysyłana informacja - chyba nie trzeba tłumaczyć. Dlaczego nie zadzwonili? To chyba pytanie do nich? Może dzwonili i nie dodzwonili się, skoro to była Twoja druga naprawa może w systemie widniała informacja o dokonanym kontakcie, może ktoś coś przeoczył. Każdy popełnia błędy. Mimo tego, rozumiem Twoją aluzję. Niestety, są sytuacje których nie można przewidzieć...

W kazdym serwisie pracuja tylk ludzie.. no niby tak, ale sytuacja ta zdazyla sie za kazdym razem kiedy zglaszalem usterke. Nie wiem czy to wina serwisu , czy centrali Sony, czasami mam wrazenie, ze centrale z lokalnym serwisem nic nie laczy. Na komorce nie mialem zadnych nieodebranych polaczen. A tak bravia pojechala do nastepnej naprawy.. Moze bedzie za tydzien, a ja od prawie 4 tygodni nie ogladam telewizji. (Tv zastepcze sa tylko dwa na wojewodztwo) No coz przestroga dla innych: zwroccie uwage przy kupowaniu TV w jakim czasie firma zobowiazuje sie do naprawy, nie tylko na to czy serwis jest swiadczony u was w domu. Moze firma powinna zagwarantowac wiecej punktow serwisowych, zeby skrocic czas napraw ? A moze moje klopoty spowodowane sa jednym zapisem w gwarancji ? "Sony i Autoryzowane Stacje Serwisowe zastrzegają sobie prawo do wymiany uszkodzonych części produktu, całego produktu lub jego części na nowy lub odnowiony ."

Zimny_
Użytkownik

Nie wiem jak jest skonstruowana struktura serwisowa w Sony. Masz prawo do nerwów, u mnie zawsze sama awaria powoduje niezadowolenie. Chyba każdy normalny człowiek to odczuwa.
Regulamin napraw gwarancyjnych reguluje i są pisane pod prawo obowiązujące w każdym kraju. Nie mogą odbiegać od tego. Również regulamin przewiduje nawet ekstremalne sytuacje, stąd mogą pojawiać się takie zapisy które wskazałeś. Nie oznacza to normy.
Czasy napraw mogą przedłużać się ze względu na dostępność części. Jak wysłałem laptopa Asusa do serwisu, czekali na część 5 dni roboczych, a sama naprawa to była chwila. Ale komputerka nie miałem przez ponad tydzień. Część szła z Tajwanu. Niestety nie da się przewidzieć wszystkich sytuacji...
Co do uwag jakie wywnioskowałeś, może warto napisać do Sony. Pewnie każda opinia liczy się, a może to usprawni działanie punktu serwisowego jaki Cię obsługuje.

aragog
Początkujący

TV wrocil - na razie po 5 dniach nie dzieje sie nic podejzanego. Zauwazylem tylko jedna dziwna rzecz - byc moze calkiem nieistotna. Majac orginalna plyte i wchodzac w zakladke ustawienia - dane TV - moglem odczytac model TV, nr seryjny, i chyba wersje softu. Przy drugiej plycie wszystkie pozycje byly puste, a przy trzeciej znowu wszystkie byly wypelnione. Czy taka sytuacja moze cos wiecej mowic, czy po prostu nie ma to znaczenia ? :c25

Ravi-----
Początkujący

U siebie też mam wszystkie pozycje wypełnione (wersja 40 calowa) i tak też powinno być inaczej skąd byłoby wiadomo czy należy przeprowadzać aktualizacje softu czy też ma się najnowszy w danej chwili. Jak długo był telewizor w serwisie podczas drugiej wizyty?

aragog
Początkujący

Ravi napisał(a):

U siebie też mam wszystkie pozycje wypełnione (wersja 40 calowa) i tak też powinno być inaczej skąd byłoby wiadomo czy należy przeprowadzać aktualizacje softu czy też ma się najnowszy w danej chwili. Jak długo był telewizor w serwisie podczas drugiej wizyty?

Za drugim razem byl 4 dni. za pierwszym ok. 1.5 tygodnia.