Podziel się wrażeniami!
Na stronie Sony pojawiła się aktualizacja do wersji PKG1.570EA
http://support.sony-europe.com/TV/downloads/downloads.aspx?site=odw_pl_PL&m=KDL-32W5740&f=FW_Bravia1570EA
Nareszcie aktualizacja, która poprawia działanie EPG. W końcu po pół roku po raz pierwszy EPG wyświetla mi się normalnie. Długo to trwało, ale mimo wszystko WIELKIE DZIĘKI dla SONY - serwis stanął na wysokości zadania.
Dobrze, że mimo że telewizor nie jest w sprzedaży, Sony aktualizuje i poprawia oprogramowanie. Duży plus.
Hmm, skoro gwarancja jest przewidziana na 5 lat, to teoretycznie przez ten okres powinny być wypuszczane aktualizacje. Tak by wskazywała logika, ale zobaczymy co pokaże czas.
Myślę, że warto pisać do supportu Sony, i zgłaszać usterki lub braki w oprogramowaniu, wtedy jest szansa na kolejne poprawki...
Gwarancja, a aktualizacje to trochę inna sprawa przynajmniej dla mnie, odnośnie błędów w oprogramowaniu to oczywiście, że warto je zgłaszać bo wtedy jest spora szansa, że zostaną poprawione. Odnośnie EPG proces zajął sporo czasu, ale jednak poprawka wyszła.
przemkos napisał(a):
Hmm, skoro gwarancja jest przewidziana na 5 lat, to teoretycznie przez ten okres powinny być wypuszczane aktualizacje. Tak by wskazywała logika, ale zobaczymy co pokaże czas.
Ja bym chciał żeby (jesli to mozliwe) przyspieszono menu - w sumie wiekszych zastrzeżeń nie mam
no i dodatkowo by była mozliwość wyłączenia tunera tv w opcjach wyboru źródła - mam tv podłączony pod amplituner poprzez hdmi oraz dekoder kablówki więc z tunera wogóle nie korzystam
wykorzystuję pilota od dekodera i jak zapomne przełaczyć na dekoder to dając kanał do góry odpala mi sie tuner w tv
ot szczegół ale by ucieszył
No powiem Ci, że z tym wyłączeniem tunera to dobra sprawa. Też rzadko korzystam z naziemnej, wszystko mam z zewnętrznych dekoderów. Często przez przypadek naciskam jakiś kanał czy coś i później muszę wracać na źródło HDMI. Niby mało korzystam z pilota od tv, ale zdarza się.
1. Zamieniliby w końcu rozmieszczenie ikon/przycisków Options i Return w menu na zgodne z tym na pilocie (Return i Options). Szału można dostać nawigując bez patrzenia na pilota...
2. PIP z opcją "zamień sygnały w oknach" byłby wielce porządany
3. Skalowanie mniejszego okna w PIP/PAP też..
Na stronie Sony pojawiła się aktualizacja do wersji PKG1.741EA po zrobieniu aktualizacji mój sony ma wadę...Wiec sprawa polega na tym jak chce przełączyć na kanał 13 lub inny muszę przełączyć na 9 i po kolei lecieć kanałami brak dziesiątek
lukaszek811 napisał(a):
Na stronie Sony pojawiła się aktualizacja do wersji PKG1.741EA po zrobieniu aktualizacji mój sony ma wadę...Wiec sprawa polega na tym jak chce przełączyć na kanał 13 lub inny muszę przełączyć na 9 i po kolei lecieć kanałami brak dziesiątek