anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Dostępna aktualizacja serii W5500 W57xx

profile.country.pl_PL.title
swiatlo6
Poszukiwacz

Dostępna aktualizacja serii W5500 W57xx

Na stronie Sony pojawiła się aktualizacja do wersji PKG1.570EA :thumbsup:

http://support.sony-europe.com/TV/downloads/downloads.aspx?site=odw_pl_PL&m=KDL-32W5740&f=FW_Bravia1570EA

92 ODPOW. 92
profile.country.PL.title
przemkos
Nowicjusz

Nareszcie aktualizacja, która poprawia działanie EPG. W końcu po pół roku po raz pierwszy EPG wyświetla mi się normalnie. Długo to trwało, ale mimo wszystko WIELKIE DZIĘKI dla SONY - serwis stanął na wysokości zadania.

Zimny_
Użytkownik

Dobrze, że mimo że telewizor nie jest w sprzedaży, Sony aktualizuje i poprawia oprogramowanie. Duży plus.

profile.country.PL.title
przemkos
Nowicjusz

Hmm, skoro gwarancja jest przewidziana na 5 lat, to teoretycznie przez ten okres powinny być wypuszczane aktualizacje. Tak by wskazywała logika, ale zobaczymy co pokaże czas.

Myślę, że warto pisać do supportu Sony, i zgłaszać usterki lub braki w oprogramowaniu, wtedy jest szansa na kolejne poprawki...

Ravi-----
Początkujący

Gwarancja, a aktualizacje to trochę inna sprawa przynajmniej dla mnie, odnośnie błędów w oprogramowaniu to oczywiście, że warto je zgłaszać bo wtedy jest spora szansa, że zostaną poprawione. Odnośnie EPG proces zajął sporo czasu, ale jednak poprawka wyszła.

Zimny_
Użytkownik

przemkos napisał(a):

Hmm, skoro gwarancja jest przewidziana na 5 lat, to teoretycznie przez ten okres powinny być wypuszczane aktualizacje. Tak by wskazywała logika, ale zobaczymy co pokaże czas.

Zasady gwarancji, co obejmuje gwarancja jest opisane w "regulaminie gwarancji". Osobiście uważam, że bardzo przydatna byłaby możliwość aktualizacji oprogramowania przez cały okres gwarancji. Jednak sądzę, że takie coś było bardzo ciężko zrobić. No bo co możesz ciągle aktualizować? Dodawać ciągle nowe funkcje? Na to na każdy model jest potrzeba pewnie z kilka zespołów informatyków itd. Biorąc pod uwagę ilość nowych modeli jakie wychodzą co rok, gwarancję 5 lat, po paru latach każda firma miałaby takie koszty, że jej funkcjonowanie byłoby zagrożone...
Warunki gwarancji każdej firmy są publicznie znane, są udostępnione w Internecie, można dopytać się w biurach obsługi klienta. Więc "teoretycznie" można się z tym zapoznać przed zakupem.
A wracając do samych aktualizacji Sony, możliwość wprowadzenia nowego oprogramowania bez wizyty w serwisie, weszła dopiero od ubiegłego roku, czyli modeli W5500 itd. Te modele są ciągle aktualizowane. Wychodzą nowsze wersje firmware. Więc póki co nie ma na co narzekać.

zbynia
Początkujący

Ja bym chciał żeby (jesli to mozliwe) przyspieszono menu - w sumie wiekszych zastrzeżeń nie mam

no i dodatkowo by była mozliwość wyłączenia tunera tv w opcjach wyboru źródła - mam tv podłączony pod amplituner poprzez hdmi oraz dekoder kablówki więc z tunera wogóle nie korzystam
wykorzystuję pilota od dekodera i jak zapomne przełaczyć na dekoder to dając kanał do góry odpala mi sie tuner w tv :)

ot szczegół ale by ucieszył :)

Zimny_
Użytkownik

No powiem Ci, że z tym wyłączeniem tunera to dobra sprawa. Też rzadko korzystam z naziemnej, wszystko mam z zewnętrznych dekoderów. Często przez przypadek naciskam jakiś kanał czy coś i później muszę wracać na źródło HDMI. Niby mało korzystam z pilota od tv, ale zdarza się.

oldguest
Początkujący

1. Zamieniliby w końcu rozmieszczenie ikon/przycisków Options i Return w menu na zgodne z tym na pilocie (Return i Options). Szału można dostać nawigując bez patrzenia na pilota...

2. PIP z opcją "zamień sygnały w oknach" byłby wielce porządany

3. Skalowanie mniejszego okna w PIP/PAP też..

lukaszek811
Początkujący

Na stronie Sony pojawiła się aktualizacja do wersji PKG1.741EA po zrobieniu aktualizacji mój sony ma wadę...Wiec sprawa polega na tym jak chce przełączyć na kanał 13 lub inny muszę przełączyć na 9 i po kolei lecieć kanałami brak dziesiątek

gggrzybowscy
Użytkownik

lukaszek811 napisał(a):

Na stronie Sony pojawiła się aktualizacja do wersji PKG1.741EA po zrobieniu aktualizacji mój sony ma wadę...Wiec sprawa polega na tym jak chce przełączyć na kanał 13 lub inny muszę przełączyć na 9 i po kolei lecieć kanałami brak dziesiątek

Wciśnij szybko 1 i 3 powinien być kanał 13 i tak dalej.