Podziel się wrażeniami!
Ostatnio zakupiłem TV Sony Bravia KDL-40W5500 jednak okazało się, że do mnie nie dotrze z przyczyn niezależnych. Sklep zaoferował mi zamianę na KDL-40W5740, oczywiście bez zmiany ceny, na którą przystałem. Czy zrobiłem dobrze, jak myślicie? Nie potrafię znaleźć w Internecie istotnych różnic pomiędzy obydwoma modelami. Czy takowe istnieją?
Modele różnią się wyglądem, drobne zmiany zewnętrzne (listwa pod znakiem Sony). I chyba pilot jest bardziej "bajerancki" - z podświetleniem. Technicznie nie ma różnicy.
Czy zrobiłem dobrze, jak myślicie? Nie potrafię znaleźć w Internecie istotnych różnic pomiędzy obydwoma modelami. Czy takowe istnieją?
Wygląda na to, że zrobiłem dobrze Sprzedawca również wspominał coś o lepszym pilocie oraz innej podstawce, twierdził natomiast, że poza tym wyglądem obydwa modele się nie różnią. Cóż, zobaczymy gdy do mnie wreszcie dotrze.
Dziękuję za odpowiedzi
Niestety, ale dałeś się trochę oszukać. Nieuczciwy lub niedokształcony sprzedawca nie podał kilku istotnych zmian. Różnice są nie tylko w wyglądzie, ale w również w funkcjonalności. Model 5740 jest zubożony w stosunku do 5500. Brakuje w nim m.in wyboru trybów obrazu. Więcej informacji znajdziesz pod poniższym linkiem. Swego czasu napisałem tam kilka zdań.
viewtopic.php?f=57&t=2987" target="_blank
Ondyne napisał(a):
Brakuje w nim m.in wyboru trybów obrazu. Więcej informacji znajdziesz pod poniższym linkiem.
Dokładnie tak jak pisze CS Bielsko. W weekend przy okazji wizyty w centrum, zastanawiałem się nad zmianą na 46W5740. Piloty w 3 sklepach posiadały przycisk SCENE, czyli możliwość wyboru trybu obrazu.
Mój telewizor ma dotrzeć najwcześniej jutro, więc jeszcze nie wiem jak wygląda pilot, tym niemniej sprzedawca zapewniał, że jest to jeden z plusów w stosunku do modelu W5500. Mam jednak pytanie: czy brak jakiegoś przycisku na pilocie musi determinować brak funkcji w telewizorze? A może dany telewizor posiada te funkcje, choć nie możemy z nich korzystać za pomocą "standardowego" pilota?
Jeśli trafiłbyś na starszy pilot to zmiana na inny z przyciskiem "scene" załatwia problem i wszystkie tryby są dostępne. Także nie ma czym się specjalnie przejmować tym bardziej, że bardzo szybko przechodzi się i tak na ustawienia własne, zresztą jak poprzednicy stwierdzili w nowszych dostawach masz pilot wyposażony w "scene"
A czy w przypadku nieposiadania pilota z tą funkcją można z niej korzystać ustawiając ją np. w menu telewizora?