anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-40W5500 a KDL-40W5740

Linux_Fan
Początkujący

KDL-40W5500 a KDL-40W5740

Ostatnio zakupiłem TV Sony Bravia KDL-40W5500 jednak okazało się, że do mnie nie dotrze z przyczyn niezależnych. Sklep zaoferował mi zamianę na KDL-40W5740, oczywiście bez zmiany ceny, na którą przystałem. Czy zrobiłem dobrze, jak myślicie? Nie potrafię znaleźć w Internecie istotnych różnic pomiędzy obydwoma modelami. Czy takowe istnieją? :rolling_eyes:

36 ODPOW. 36
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Modele różnią się wyglądem, drobne zmiany zewnętrzne (listwa pod znakiem Sony). I chyba pilot jest bardziej "bajerancki" - z podświetleniem. Technicznie nie ma różnicy.

Ravi-----
Początkujący

Czy zrobiłem dobrze, jak myślicie? Nie potrafię znaleźć w Internecie istotnych różnic pomiędzy obydwoma modelami. Czy takowe istnieją? :rolling_eyes:

Nie ma technicznych różnic pomiędzy tymi modelami, co najwyżej drobne niuanse w samym wyglądzie, także nie ma czym się przejmować. Pilot jest podświetlany i możliwością bodajże programowania, także bogatszy niż w porównaniu do tego oferowanego w w5500

Linux_Fan
Początkujący

Wygląda na to, że zrobiłem dobrze :) Sprzedawca również wspominał coś o lepszym pilocie oraz innej podstawce, twierdził natomiast, że poza tym wyglądem obydwa modele się nie różnią. Cóż, zobaczymy gdy do mnie wreszcie dotrze.
Dziękuję za odpowiedzi :thumbsup:

Ondyne
Początkujący

Niestety, ale dałeś się trochę oszukać. Nieuczciwy lub niedokształcony sprzedawca nie podał kilku istotnych zmian. Różnice są nie tylko w wyglądzie, ale w również w funkcjonalności. Model 5740 jest zubożony w stosunku do 5500. Brakuje w nim m.in wyboru trybów obrazu. Więcej informacji znajdziesz pod poniższym linkiem. Swego czasu napisałem tam kilka zdań.
viewtopic.php?f=57&t=2987" target="_blank

oldguest
Początkujący

Ondyne napisał(a):

Brakuje w nim m.in wyboru trybów obrazu. Więcej informacji znajdziesz pod poniższym linkiem.

To nie do końca prawda. Fakt pierwsze dostawy posiadały pilota bez przycisku Scene, ale następne dostawy modelu 5740 posiadał już pilota od Z5500 czyli z przyciskiem Scene.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Dokładnie tak jak pisze CS Bielsko. W weekend przy okazji wizyty w centrum, zastanawiałem się nad zmianą na 46W5740. Piloty w 3 sklepach posiadały przycisk SCENE, czyli możliwość wyboru trybu obrazu.

Linux_Fan
Początkujący

Mój telewizor ma dotrzeć najwcześniej jutro, więc jeszcze nie wiem jak wygląda pilot, tym niemniej sprzedawca zapewniał, że jest to jeden z plusów w stosunku do modelu W5500. Mam jednak pytanie: czy brak jakiegoś przycisku na pilocie musi determinować brak funkcji w telewizorze? A może dany telewizor posiada te funkcje, choć nie możemy z nich korzystać za pomocą "standardowego" pilota?

Ravi-----
Początkujący

Jeśli trafiłbyś na starszy pilot to zmiana na inny z przyciskiem "scene" załatwia problem i wszystkie tryby są dostępne. Także nie ma czym się specjalnie przejmować tym bardziej, że bardzo szybko przechodzi się i tak na ustawienia własne, zresztą jak poprzednicy stwierdzili w nowszych dostawach masz pilot wyposażony w "scene"

Linux_Fan
Początkujący

A czy w przypadku nieposiadania pilota z tą funkcją można z niej korzystać ustawiając ją np. w menu telewizora?