Podziel się wrażeniami!
Ostatnio zakupiłem TV Sony Bravia KDL-40W5500 jednak okazało się, że do mnie nie dotrze z przyczyn niezależnych. Sklep zaoferował mi zamianę na KDL-40W5740, oczywiście bez zmiany ceny, na którą przystałem. Czy zrobiłem dobrze, jak myślicie? Nie potrafię znaleźć w Internecie istotnych różnic pomiędzy obydwoma modelami. Czy takowe istnieją?
A czy w przypadku nieposiadania pilota z tą funkcją można z niej korzystać ustawiając ją np. w menu telewizora?
Telewizor już stoi u mnie w domu i czeka na montaż, co nastąpi w przyszłym tygodniu. W tej chwili próbuję zarejestrować zakupiony odbiornik celem uzyskania 5-letniej gwarancji. Niestety nie mogę zlokalizować numeru seryjnego. Mógłby mi ktoś napisać, albo nawet lepiej zarzucić jakiś zrzut/zdjęcie gdzie mam go szukać? Jeśli jest on nalepiony na TV (np. na tylnej ściance), to chyba będę musiał wstrzymać się z rejestracją, gdyż nie mam zamiaru go teraz rozpakowywać z tego kartonowego pudła.
Na pudelku w formacie S01-XXXXXX-X wpisuje się tylko to między znakami "-"
Ondyne napisał(a):
Brakuje w nim m.in wyboru trybów obrazu. Więcej informacji znajdziesz pod poniższym linkiem.
No i szczęśliwie z podświetleniem. Mój takiego bajeru nie ma, a przydałoby sie.
Nom, piękne błękitne podświetlenie
A czy istnieje możliwość uzyskania zamiany (TV kupowany w salonie Sony Center) pilota od W5740 bez przycisku scene na ten z tą funkcją?? Przyznam że przy całej mojej sympatii od dawna do firmy Sony to dziwi mnie taka wpadka z tymi pilotami. Wychodzi na to że mialem pecha kupując za szybko tv
Mam KDL-46w5740 z wyżej omawianym pilotem.Mogę sie mylic ale uważam że nie ma się co spinać odnośnie funkcji scene(podświetlenie fajna rzecz,ale to inny temat)Ustawiałem tv pod swoje wymagania (dosyć długo to trwalo) robiąc to na obrazie ogólnym.Moja pasją jest sport.Oglądam więc mecze z cyfry+ oraz n-ki.Osiągnąłem efekt obrazu wg.mnie super,po przełączeniu przyciskiem scene na sport stwierdziłem że obraz jest dużo gorszy.Obecnie cały czas oglądam tv na ustawieniach ogólnych i jest o.k.Nie widzę sensu ustawiac obrazu na kazdym rodzaju oglądanego programu(sport,kino zdjęcia,ogólny).Raz dobrze ustawiony obraz jest dobry dla wszystkich tych trybów.Jak zaznaczyłem na początku mogę sie mylić.Czekam na opinie w tym względzie-może ja coś źle poustawiałem.Pozdrawiam.
A czy istnieje możliwość uzyskania zamiany (TV kupowany w salonie Sony Center) pilota od W5740 bez przycisku scene na ten z tą funkcją?? Przyznam że przy całej mojej sympatii od dawna do firmy Sony to dziwi mnie taka wpadka z tymi pilotami. Wychodzi na to że mialem pecha kupując za szybko tv
jarkovitz Osobiście mam jedne ustawienia na moim W4500. Czasami ręcznie w funkcjach reguluję jasność. Do filmów używam funkcji Theatre. Z trybów nie korzystam. Ale zwróć uwagę jaka jest różnica w obrazie po dostrojeniu ustawień według własnych preferencji. Duża, nie? A teraz zwróć uwagę na to, jak mało osób bawi się w taka "kalibracje".. Myślę, że to jest mały procent. Większość ludzi korzysta z fabrycznego ustawienia i z gotowych trybów....