Podziel się wrażeniami!
A więc tak jak otrzymałem ten odtwarzacz BD to wszystko z komputera działało potem musiałem zrobić format PC i teraz tylko niektóre filmy z komputera działają a jak nie działają to jak się nagra je to już działają. W czym tu problem?
Moim zdaniem wina leży po stronie PC. Skoro tam robiłeś format dysku i po tym zabiegu nie odtwarza Ci filmów przez BD.
Opisz jak masz podłączone BD do PC, co jak ustawiasz etc. Będzie łatwiej nam pomóc Tobie.
No właśnie. Brakuje informacji w jakiś sposób przesyłasz filmy z PC do BR. Jeśli jest to DLNA, mam pewne przypuszczenie. Zainstalowałeś kodeki ( np XP Codec Pack lub K-Lite Codec Pack) po formacie ? Być może to jest przyczyną, problemów z odtwarzaniem.
stubb, Mylagos - podziwiam waszą gotowość do niesienia pomocy, gdy proszący o nią nie jest w stanie w 3-4 poprawnych zdaniach opisać Swojego problemu. Zamiast szybkiej prostej odpowiedzi, trzeba czytać prośbę po kilka razy i domyślać się o co poecie chodziło.
Jestem pod wrażeniem
Sadam po to jest forum aby sobie pomagać . Sam nieraz pewnie musiałeś się domyślać różnych rzeczy, gdy ktoś dość ogólnie opisał temat. Nie każdy ma wiedzę na temat wszystkiego. Poza tym trzeba oprócz wiedzy mieć odpowiednie narzędzia. Tu przykład z dobrym kineskopem na twarzy wraz z kulą, która uzupełnia brakujące części tekstu:
http://static.frazpc.pl/board/2012/01/d4321281465fef10.jpg
Źródło:www.frazpc.pl
stubb napisał(a):
Sam nieraz pewnie musiałeś się domyślać różnych rzeczy, gdy ktoś dość ogólnie opisał temat.
stubb napisał(a):
Nie każdy ma wiedzę na temat wszystkiego.
Ja również nie wymagam fachowego słownictwa, tylko opisania problemu poprawną polszczyzną z używaniem znaków interpunkcyjnych. To naprawdę ułatwia zrozumienie problemu i szybką poprawną odpowiedź.
PS. smok99 - nie obraź się, ale padło na Ciebie i czara się przelała.
Sadam, Don rozumiem Was w 100%.
Dajmy już spokój smok99, na pewno przeczyta/ł to co napisaliśmy i następny post będzie bardziej szczegółowy i trochę mocniej związany z terminologią. Oczywiście nie chcę szefować czy się mądrzyć w takiej sytuacji.
Sadam akurat tutaj, nie czepiałbym się jakoś pierwszemu postowi. Internet przeglądam naprawdę, ale to naprawdę długo i nieraz po prostu jedyną rzeczą jaką chciało by się zrobić jest to:
http://vader.joemonster.org/upload/qsi/7727662257dc30demotivationalposter.jpg
No ale skończmy ten OT,
Mój S480 po 6 miesiącach sporadycznego użytkowania niestety odmówił dalszej współpracy .Po włączeniu na chwilę zapalił się wyświetlacz i zaraz zgasł.Ponownie nie chciał sie juz uruchomić.Trwałość poniżej krytyki.