Podziel się wrażeniami!
Witam. na porównywarkach jest Sony Alpha 550 + 18-55 + 55-200 kit oraz Sony Alpha 550 + 18-55 kit bez obiektywu 55-200 kit. różnica w cenie to 500zł. czy ten obiektyw jest warty tych pieniędzy?
Jeśli chodzi o DT tego starego co był dodawany między innymi w zestawach z A300/350 to ja bym nie dał za niego 500 zł... wolny AF, czasem przelatuje kilka razy zakres zanim złapie, jakość obrazu niska... Przynajmniej dla mnie - dla innych może być ok. Nie wiem jak się zachowuje nowy DT SAM z silnikiem, chętnie bym go sprawdził. Jednak 55-200 dla amatora jako podstawowe tele na start może by i wystarczyło
dejmien napisał(a):
jakość obrazu niska...
W porównaniu z czymś podobnym, np. Sigmą 50-200, z tym, że cena Sigmy to ok. 1200 zł.
Dziękuje wam za opinie.
Traf chciał tak że sie okazało ze moja firma w której od niedawna pracuje ma właśnie taki sprzęt. Przetestowałem i IMO na początek wystarczy mi, więc już jestem pewien ze biore go
Witam miałem zakupić obiektyw 50mmF/1.8 ale trafił mi się obiektyw nie drogo bo za 700zł Sony AF 28 f/2.8 i i tu moje pytanie który panowie brać dzisiaj muszę podjąć decyzję
proszę o szybką odpowiedz
Najlepiej oba. Tą są dwie zupełnie inne ogniskowe. 50 na aps-c to takie portretówko niewiadomoco, ale jak już jest podpięta do body, to fajne efekty można uzyskać. Masz fajny, jasny obiektyw za niewielkie pieniądze, w którym możesz pobawić się małą głębią ostrości. Zaś 28/2.8 to bardziej obiektyw szerokokątny(na ff), bo na aps-c jego kąt widzenia taki szeroki nie jest. Ustaw w kicie obie i zobacz, która Ci bardziej pasuje;]
kuraq napisał(a):
50 na aps-c to takie portretówko niewiadomoco,
kuraq napisał(a):
28/2.8 to bardziej obiektyw szerokokątny(na ff
28 2.8 z tego co pamiętam - jakościowo jest nie bardzo
rozglądałem się za fotkami w momencie kupowania 24 2.8