Podziel się wrażeniami!
Czy ktoś spotkał się z powyższym błędem? Zauważyłem, że na niektórych zdjęciach są czerwone plamki. zawsze w tych samych miejscach chociaż na różnych zdjęciach. Czy to problem pyłków na szkle, lustrze czy błąd matrycy?
jeżeli Ci SAL 75-300 nie pasuje to bierz sigmę 70-300 APO
nie masz co czekać na to aż Sony coś wypuści, bo jest w czym wybierać to Ty decydujesz
no tak..tylko ze ja to musze miec dopiero w lutym.. czyli jeszcze chwila mam czas poszukac lepszej oferty niz 175 za ten obiektyw
Tego to ja nie wiedziałem :smileyrolleyes:xaeross napisał(a):
no tak..tylko ze ja to musze miec dopiero w lutym..
xaeross napisał(a):
no.. tyle kosztuje sigma apo.. ale jezeli sony zrobilo by cos porownywalnej jakosci to nawet 200 dam za przywiazanie do firmy.
zupelnie nie jest podobna. Chodzi mi o to ze sony 75-300 jest troche podobny do sigmy bez apo.. za to sigma z apo jest cenowo odpowiednia dla mnie sony 70-300 to zabawka w cenie ktorej nie chce placic bo nie jest mi takie cudo potrzebne.. fajnie by bylo znalesc cos podobnej jakosci ale w rozsadnej cenie. a zakladam ze sony zainteresuje ten kawalek rynku na ktorym wlasnie sigma apo wygrywa i byc moze zaoferuje jakas alternatywe. przejzalem pare obiektywow, mnustwo testow opinii itp.. i jestem pewien ze w cenie do 200 sigma apo jakos 70-300 wygrywa.. a jako ze sony w tej samej cenie oferowalo 75-300 a ostatnio (miesiac temu bodajze) opuscilo cene o 50 funciakow.. wiec obnizylo poprzeczke dla swojego obiektywu i przywrownalo go do sigmy bez apo. Po prostu ciekaw jestem czy to zagranie ma na celu przygotowanie rynku pod cos nowego czy po prostu oddanie pola lepszemu
update.. dzisiaj odebrałem nowy aparat.. i ma 2 zepsute pixele.. jeden niebieski i jeden biały.. co prawda w rogu.. i się zastanawiam czy reklamować dalej czy na razie sobie odpuścić.. i pobawić się w to po świętach
xaeross napisał(a):
i się zastanawiam czy reklamować dalej czy na razie sobie odpuścić..
Gdybym miał reklamować hot piksele to chyba bym cały rok poświęcił na reklamacje
Ważne jest to, że na odbitkach tego nie widać
no dobra.. w sumie a jeden martwy pixel na wyświetlaczu ?? no co.. ja techno-fetyszysta jestem
xaeross napisał(a):
no co.. ja techno-fetyszysta jestem