anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Doradźcie

profile.country.pl_PL.title
mapasja
Początkujący

Doradźcie

hejka hejka :c37
Dawno mnie nie było, ale piszę, bo chcę prosić o poradę.
Jestem na etapie poszukiwania lustrzanki i mam chęć na jej zakup.
Jednak nie mogę się zdecydować. :c3
Mam chętkę na ALFĘ 380. ale nie wiem.... :c18
jestem amatorką, ale chciałabym kupić coś porządnego, co pozwoli mi rozwinąć moje umiejętności i poszerzyć wiedzę. Jak już mam wydać tyle kasy to na coś lepsiejszego ( ale w ramach rozsądku oczywiście)...
Widzę, że tu się zagląda, dlatego tu pytam :)
Doradźcie.

Pozdrawiam i z góry dzięki. :c20

123 ODPOW. 123
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

mapasja napisał(a):

nie wiem, czemu taka jest opinia...

Włąściciele Mercedesów uważają, że Audi to szmelc, ci od Audi, że BMW to kupa złomu, zaś ci co jeżdżą BMW głoszą, że ani Audi, ani Mercedes do niczego się nie nadają :smileyhappy:
I czemu tak jest? :c31

------------------------------
fotoamator
kata-woj
Początkujący

mapasja niedawno i ja stanęłam przed takim wyborem ;)
najpierw poczytałam opinie w necie, potem poszłam do fotojokera i wzięłam alfy w ręce, 350 i 500 leżały najlepiej :thumbsup:
do wydania miałam taką samą kwotę ale wydałam mniej, koszt w sklepie, w którym dokonałam zakupu to 2.200 zł :thumbsup:
kupowałam w sklepie internetowym 500 + kit. teleobiektyw dokupię na wakacje ;)

p.s. wiedziałam, że to będzie alfa bo kompakcik sony sprawdził się znakomicie :thumbsup:
p.s.2. jeśli masz jakieś pytania dot. 500 pisz na PW :c20

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Co do opinii o marce Sony:
- czy ta koleżanka zrobiła kiedykolwiek jakąkolwiek lustrzanką zdjęcie? Może to opinia kolegów którą powiela?
Nie bronię marki ale wkur... mnie taka gadka szczerze.

profile.country.pl_PL.title
mapasja
Początkujący

Tomek69N napisał(a):

- czy ta koleżanka zrobiła kiedykolwiek jakąkolwiek lustrzanką zdjęcie? Może to opinia kolegów którą powiela?

myślę, że nie zrobiła ani jednego zdjęcia, bo mowiła, że dopiero planuje zakup.ale pewnosci nie mam.

do wydania miałam taką samą kwotę ale wydałam mniej, koszt w sklepie, w którym dokonałam zakupu to 2.200 zł :smileythumbsup:
kupowałam w sklepie internetowym 500 + kit. teleobiektyw dokupię na wakacje ;)

no 2200 to okej cena...tylko w fotojokerze trzeba zapłacic całość , nie?...
no i nie bałaś się przez internet takich drogich zakupów zrobić?ja bym się bała...

kata-woj
Początkujący

mapasja napisał(a):

no 2200 to okej cena...tylko w fotojokerze trzeba zapłacic całość , nie?...
no i nie bałaś się przez internet takich drogich zakupów zrobić?ja bym się bała...

w fotojokerze można wziąć na raty ale z tgo co wiem 500 mają tylko powystawowe - przynajmniej tak jest napisane na ich stronie :smileyrolleyes:
a mój sklep internetowy sprawdzony. praktycznie całość sprzętu w domu z niego pochodzi ;)
zawsze musi być ten pierwszy raz :c34

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz
kata-woj
Początkujący

rzeczywiście nie mają na dzień dzisiejszy w ofercie ale gwarantuję, że były - cena poniżej 2000 zł z kit-em

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

...bo miewają ale napisałaś, że mają tylko z wystawy ;) Sam kiedyś namyślałem się czy nie kupić egzemplarza powystawowego.

kata-woj
Początkujący

mea culpa :smileyredface:
ja powystawówki raczej bym nie kupiła :rolling_eyes:

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Miałem w swoim dorobku ;) , że tak napiszę, trzy aparaty używane, z drugiej ręki, bo tak kiedyś nieomal, jedynie można było stać się szczęśliwym posiadaczem takiego cuda prod. DDR jak Praktika. Robiły zdjęcia cacy. Kupowałem od ludzi lubiących swój sprzęt.
Dziś, w porządnych sklepach foto gdzie sprzęt jest schowany przed "macantami" za szybą i często niechętnie wyciągany przez obsługę ;) takiemu aparatowi niewiele może się przydarzyć a cena o ponad 1000zł niższa jest zachęcająca...