Podziel się wrażeniami!
witam mam pytanie podcza robienia zdjec zauwazyłem ze lampa zaczyna zazyc to znaczy jak chce zrobic zdjecie i dociskam na spust nie zrobi zdjecia tylko tak pstryaz zazy a zdjecia nie zrobi moze miał ktos taki przypadek
acinloop napisał(a):
kamil1114 napisał(a):
Bo pewnie robiłaś zdjęcie bez lampy błyskowej (a to była noc , więc nic dziwnego , że zdjęcie się rozmazało) i miałaś niskie iso. Jak chciałaś robić bez flasha , to trzeba było ustawić iso na 1600.
Zdjęcie z lampą w samolocie przez okno zapewne...
kamil1114 napisał(a):
No jeżeli Marta4583 chciała zrobić zdjęcie przez okno , to wtedy bez flasha , ale trzeba było dać iso 1600
Nie mam ochoty kogokolwiek obrazić ale wydaje mi się że jak ktoś inwestuje w lustrzankę to niech zapozna się z prasą - chociaż podstawy! Takie pytania na forum są zbędne, wszystko dowiemy się z książek!
z jednej strony - sluszny apel, ale z drugiej gdyby nie te pytania i porady nie byłoby tu specjalnie duzego ruchu.
zreszta gołym okiem widac, że większosci niesienie pomocy innym uzykownikom poprzez dzielenie się swoja fachową wiedzą sprawia niekłamaną przyjemnośc
ripride napisał(a):
zreszta gołym okiem widac, że większosci niesienie pomocy innym uzykownikom poprzez dzielenie się swoja fachową wiedzą sprawia niekłamaną przyjemnośc
kamil1114 napisał(a):
ripride napisał(a):
To prawda. Znacznie lepiej jest usłyszeć jakieś porady od kogoś , niż czytać je w instrukcji.
Tadeusz napisał(a):
kamil1114 napisał(a):
ripride napisał(a):
To prawda. Znacznie lepiej jest usłyszeć jakieś porady od kogoś , niż czytać je w instrukcji.
Z drugiej strony, znacznie przyjemniej jest udzielać rad komuś, kto wkłada pewien wysiłek w poznawaniu tajników fotografowania, niż temu, kto o każdą łę pyta na forum.
kamil1114 napisał(a):
Zależy jak na to spojrzeć.
ripride napisał(a):
kamil1114 napisał(a):
Zależy jak na to spojrzeć.
w istocie. ja np. mam największa przyjemność kiedy uda mi się pierwszemu udzielić odpowiedzi.
kamil1114 napisał(a):
Mam wtedy świadomość , że to ja pomogłem. Ale jeszcze większą przyjemność mam jak sam coś odkryje nie pytając nikogo.