anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

problem a 200

montii121212
Początkujący

problem a 200

witam mam pytanie podcza robienia zdjec zauwazyłem ze lampa zaczyna zazyc to znaczy jak chce zrobic zdjecie i dociskam na spust nie zrobi zdjecia tylko tak pstryaz zazy a zdjecia nie zrobi moze miał ktos taki przypadek :slight_smile:

24 ODPOW. 24
kamil1114
Początkujący

acinloop napisał(a):

kamil1114 napisał(a):

Bo pewnie robiłaś zdjęcie bez lampy błyskowej (a to była noc , więc nic dziwnego , że zdjęcie się rozmazało) i miałaś niskie iso. Jak chciałaś robić bez flasha , to trzeba było ustawić iso na 1600.

:c13
Zdjęcie z lampą w samolocie przez okno zapewne... :question:

No jeżeli Marta4583 chciała zrobić zdjęcie przez okno , to wtedy bez flasha , ale trzeba było dać iso 1600

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

kamil1114 napisał(a):

No jeżeli Marta4583 chciała zrobić zdjęcie przez okno , to wtedy bez flasha , ale trzeba było dać iso 1600

Sądzac po opisie, że aparat "przetwarza" nawet wyższe ISO by nic nie dało. Zresztą proponuję Ci zrobić doświadczenie - weź około 2 w nocy spróbuj zrobić byle zdjęcie na ISO 1600, oczywiście przez okno. ;)

profile.country.pl_PL.title
armani2414
Początkujący

Nie mam ochoty kogokolwiek obrazić ale wydaje mi się że jak ktoś inwestuje w lustrzankę to niech zapozna się z prasą - chociaż podstawy! Takie pytania na forum są zbędne, wszystko dowiemy się z książek!

ripride
Początkujący

z jednej strony - sluszny apel, ale z drugiej gdyby nie te pytania i porady nie byłoby tu specjalnie duzego ruchu.

zreszta gołym okiem widac, że większosci niesienie pomocy innym uzykownikom poprzez dzielenie się swoja fachową wiedzą sprawia niekłamaną przyjemnośc :slight_smile:

kamil1114
Początkujący

ripride napisał(a):

zreszta gołym okiem widac, że większosci niesienie pomocy innym uzykownikom poprzez dzielenie się swoja fachową wiedzą sprawia niekłamaną przyjemnośc :)

To prawda. Znacznie lepiej jest usłyszeć jakieś porady od kogoś , niż czytać je w instrukcji.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

kamil1114 napisał(a):

ripride napisał(a):

zreszta gołym okiem widac, że większosci niesienie pomocy innym uzykownikom poprzez dzielenie się swoja fachową wiedzą sprawia niekłamaną przyjemnośc :)

To prawda. Znacznie lepiej jest usłyszeć jakieś porady od kogoś , niż czytać je w instrukcji.

Z drugiej strony, znacznie przyjemniej jest udzielać rad komuś, kto wkłada pewien wysiłek w poznawaniu tajników fotografowania, niż temu, kto o każdą p i e r d o ł ę pyta na forum.

------------------------------
fotoamator
kamil1114
Początkujący

Tadeusz napisał(a):

kamil1114 napisał(a):

ripride napisał(a):

Z drugiej strony, znacznie przyjemniej jest udzielać rad komuś, kto wkłada pewien wysiłek w poznawaniu tajników fotografowania, niż temu, kto o każdą łę pyta na forum.

To też prawda :) Zależy jak na to spojrzeć.

ripride
Początkujący

kamil1114 napisał(a):

Zależy jak na to spojrzeć.

w istocie. ja np. mam największa przyjemność kiedy uda mi się pierwszemu udzielić odpowiedzi.

kamil1114
Początkujący

ripride napisał(a):

kamil1114 napisał(a):

Zależy jak na to spojrzeć.

w istocie. ja np. mam największa przyjemność kiedy uda mi się pierwszemu udzielić odpowiedzi.

Ja też tak mam. Mam wtedy świadomość , że to ja pomogłem. Ale jeszcze większą przyjemność mam jak sam coś odkryje nie pytając nikogo. :)

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

kamil1114 napisał(a):

Mam wtedy świadomość , że to ja pomogłem. Ale jeszcze większą przyjemność mam jak sam coś odkryje nie pytając nikogo. :)

I o to chodzi - jak sami do czegoś dojdziemy, pamiętamy dłużej, niż wtedy, kiedy bez żadnego wysiłku z naszej strony dostajemy odpowiedź na tacy.

------------------------------
fotoamator