anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony A100 - straszna przygoda z dobrym zakończeniem

Milan-----
Początkujący

Sony A100 - straszna przygoda z dobrym zakończeniem

Witam :)

W środę zacząłem swoją przygodę z aparatem Sony A100. Kupiłem go od kumpla który miał go przez 3-4 miesiące.
Niestety moja przygoda przerwana została po 30 minutach użytkowania gdy aparat się wyłączył i do tej pory nie ożył.
Na początku myślałem, że wina jest ze strony akumulatora, ale w innych aparatach działa bezproblemowo. Gdy wkładam do mojego inny akumulator nie ma żadnej reakcji.
Aparat jest w stanie b. dobrym bez zarysowań, uszkodzeń, wgnieceń, otarć itd. itp.

Jak myślicie czy w takiej sytuacji oddanie go do naprawy będzie wiązało się z poważnymi kosztami ?
Czy jeszcze jest szansa na uratowanie tego aparatu ?

Czekam na odpowiedź ;)

45 ODPOW. 45
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

nie tyle się śmiałem, co pojawiał się na mojej mordce szeroki uśmiech - Twoja setunia przypominała mi czasy kiedy ja fociłem a100. Miło się wspomina :thumbsup:

Początkujący

Mam jeszcze jedno pytanie: Czy mogę włączyć akumulator do ładowania jeżeli w a paracie wyświetla mi, że jest 1 na 4 kreski?

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Zdarza mi się tak robić, gdy spodziewam się zrobienia większej ilości zdjęć. Nie zauważyłem negatywnych skutków.

profile.country.PL.title
Rafhart
Nowicjusz

kris napisał(a):

nie tyle się śmiałem, co pojawiał się na mojej mordce szeroki uśmiech - Twoja setunia przypominała mi czasy kiedy ja fociłem a100. Miło się wspomina :thumbsup:

Bo A100 to bardzo porządny aparat. I przy dzisiejszych cenach dziwie się że nie masz go w stopce :) Chyba żę to 100 to A100 ;)

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Rafhart napisał(a):

Chyba żę to 100 to A100 ;)

Dokładnie tak jest :smileythumbsup:

profile.country.PL.title
trutak
Użytkownik

Lajam napisał(a):

wratislavian napisał(a):

wierzę, że akumulatory z pozostałych alph nie pasują do a100, a wątpię, żeby kolega miał dwa akumulatory do a100.

Akurat tutaj kompletnie się mylisz. ;)

Akumulatory z A100 nie pasują do nowszych modeli, ale odwrotnie nie ma żadnego problemu i piszę na podstawie własnych doświadczeń - bez problemu mogę wyjąć z A300 czy A700 akumulator i wsadzić go do A100. Śmiga aż miło.

Jedyny problem byłby z akumulatorami z serii A230/330/380 bo one mają inny kształt.

Tutaj nie chodzi o kształt, ale o kompatybilność - po prostu nie pasują i tyle ;) Do A100 pasują NP-FM55H i NP-FM500H :)