Podziel się wrażeniami!
Jak wam sie pracuje z tym aparatem? Ja jestem zdecydowanie milo zaskoczony
Słuchaj buzz w przeciwieństwie do innych na tym forum nie jestem fanatykiem sprzętowym, a jeśli coś jest czarne to mówię że jest czarne a nie białe. A co do wyśmiania to gwiżdżę na to.
Foters napisał(a):
A900 nie sprzedaje się tak dobrze jak Sony zakładało.
Każdy ma swoje sposoby a ty nie licz na łatwiznę. A co do oglądania tabelek muszę cię zmartwić, wkurzają mnie tacy onaniści sprzętowi co to wykują na pamięć cyferki z tabelek a potem udają Alfy i Omegi
Witam!
Foters, czytam Twoje posty i tak naprawdę nie napisałeś w ani jednym w czym ograniczałaby Cię Alpha 900, co przeszkadzałoby Ci w niej, co potrzebowałbyś aby robić efektywnie zdjęcia. Pytam tylko dlatego, że sam posiadam aparat z najniższej półki i uważam, że w niczym mnie nie ogranicza, jestem w stanie wykonać takie zdjęcie jakie chcę, jedynym ogranicznikiem to jestem sam ja. Mógłbyś napisać konkretnie w czym ograniczałaby Cię A 900, jakiego typu zdjęć nie byłbyś w stanie nią wykonać ?
pzdr.
tompac napisał(a):
Foters napisał(a):
A900 nie sprzedaje się tak dobrze jak Sony zakładało.
Możesz rozwinąć? Co Sony zakładało i jak to zweryfikowałeś?
Szum czy ja napisałem że A900 mnie ogranicza?
Kris nie jestem dzieckiem więc proszę nie podpuszczaj. A obserwując rynek można niektóre fakty połączyć ze sobą. Nie jestem na "garnuszku" żadnej z firm produkującej aparaty fotograficzne więc mogę być obiektywny czy to komu pasuje czy nie.
Foters napisał(a):
To że ja kupiłem A700 a ty A900 wcale nie znaczy że to rewelacyjne sprzęty. A700 już została wycofana ze sprzedaży a i A900 nie sprzedaje się tak dobrze jak Sony zakładało.
Foters napisał(a):
Nie jestem na "garnuszku" żadnej z firm produkującej aparaty fotograficzne więc mogę być obiektywny
czy wy się chociaż trochę zastanawiacie nad tym co wypisujecie
przecież A900 to bardzo dobry aparat
żaden z profi nie oceni go dobrze z prostej przyczyny gdyż pracuje Nikonem lub Canonem
a tu jakaś firma od telewizorów raptem wypuszcza taki twór na rynek
tak samo zachowalibyśmy się jak by któraś z wymienionych firm wypuściła na rynek telewizor
podejrzewam że mało kto by go kupił bo cóż Canon czy Nikon może wiedzieć o telewizorach
ale zapominacie o dwóch podstawowych rzeczach
to Sony jest producentem zdecydowanej większości matryc na rynku ogólnym i te matryce są prawie wszędzie
a po drugie chyba zapominacie o historii powstania lustrzanek Sony
ci sami ludzie pracujący przy biurkach i taśmie produkcyjnej którzy pracowali w kultowej już firmie jaką była Minolta z produkcją aparatów zmienili tylko szyld i dano im większe pole do manewru
i jeszcze jedno prawie żaden profi nie miał dłużej do dyspozycji tego aparatu by docenić jego walory a pomacanie w sklepie czy przy okazji jakichś pokazów to zdecydowanie za mało
to tak jak byśmy wsiedli w wypasioną brykę z salonu i przejechali się 20km w miejskich korkach
czy ktoś byłby w stanie ocenić że to dobre auto?
na pewno nie ale jaki wypas wszyscy sąsiedzi by zazdrościli
no i mamy takich na ulicach
bryka za 150-200 tysi , motory po 300 koni a jedzie jak ostatnia łamaga
dużo osób pracujących zarobkowo A700 zamienia na A900
i myślę że ten aparat jest za tani
on powinien kosztować 18tysi by zainteresować tyko i wyłącznie profi bo po co komu taki aparat jeśli na co dzień pstryka A300 i to 100 klatek tygodniowo to jest to małe nieporozumienie