Podziel się wrażeniami!
przyszedl czas na mnie i na moje twory ,ktore w miare zasobow czasowych staram sie produkowac
mile widziana wszelka krytyka
michaelem freemanem nie jestem
ale moze kiedys... w kazdym badz razie dobrze miec marzenia.
(z gory przepraszam za wszelkie bledy we wstawianiu zdjec ktore moga sie pojawic i ktore moga wyniknac z tego iz z komputerami to sie za bardzo nie lubimy)
zpraszam
Bardzo fajnie zbudowane kadry. Szczególnie 68
latarenki podobają mi się
No i masz wyczucie. Zastosowałaś tzw. efekt skali, przez umieszczenie w kadrze np. osób możemy łatwiej ukazać ogrom jakichś budowli lub miejsc w przyrodzie. Też bym go pozostawił, wiele wnosi do kadru.martha napisał(a):
trebor napisał(a):
68 - tutaj też trochę za ciemno i jeszcze tych ludzi bym wysztemplekował
to mój dwumetrowy kolega ze statywem, lubi bardzo mi się w kadr wkomponować.Nie występelkuję go, gdyż moim zdaniem odzwierciedla ogrom tego miejsca, w sensie wielkość latarni i klifu
martha napisał(a):
Tommygun napisał(a):
Na 68 ciekawiej by było zrobić to z niższego poziomu, niebo nie wnosi niczego do tego zdjęcia, dominuje nad kadrem. Klasyka zawsze w modzie - kwadrat i latarnia w mocnym punkcie, nie ma co wyważać otwartych drzwi. No i do wyprostowania.
Bardzo bym chciała zrobić to zdjęcie z innej perspektywy ale niestety przede mną był płot, a za nim kawałek nie bardzo stabilnego gruntu, a że strachliwa jestem (lęk wysokości itp :smileyredface: Dla mnie przycięte lepsze, człowiek i latarnia bardziej przyciągają wzrok i mocniej oddziałują na siebie, przez co fotka ma jeszcze więcej wyrazu, o to mi właśnie chodziło.
bardzo miłe dla oka nadmorskie pocztóweczki. Może niekoniecznie (jak dla mnie) z tą winietą ale kadry dobre.
Deviant, Lajam, Tomek69N, Brus, Tommygun
dziękuję wam bardzo za czas poświęcony
Teraz czas na futrzaste kadry własne czyli catus domesticus irolus złośliwus
-69 to nie złośliwus a raczej romanticus
Jeśli chodzi o mnie to najlepsze jest zdjęcie nr.70 Mimo , że kadrowane z góry to fajna głębia , delikatność i kolorki
69 - według mnie zbyt ciasny kadr i szkoda , że ten kwiatek nie ułożył się inaczej ( w bardzij widoczny sposób )
Powodzenia przy następnych próbach
Pozdrawiam
dwa pierwsze z kotków bardzo fajne i przyjemne.
Latarenki super - obie.
shprot, Bertone, Brus, dziękuje wam bardzo za opinie
Brus to jest złośnica i obrażalska na dodatek-gdybyś wiedział co ona temu kwiatkowi poczyniła
Kolejna próba uchwycenia chwili.Zapraszam
Fajne, a jak wygląda kolor ?