anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

początki Kimmi ^^

profile.country.pl_PL.title
Kimmi-----
Początkujący

początki Kimmi ^^

Witam :c37

Chciałabym poddać Waszej ocenie moje zdjęcia :D Mam 14 lat a fotografowaniem zajmuje się od około dwóch miesięcy więc krótko... posiadam sony :c56 230+ obiektyw kitowy 18-55 :)

59 ODPOW. 59
spolnemesis1paejw
Początkujący

W 9 trochę chyba ostrości brakuje, ale zdjęcie ładnie skomponowane :thumbsup:

profile.country.PL.title
Rodzyn104
Nowicjusz

4 i 2 według mnie najlepsze reszta to takie sobie chociaż ta pajęczyna :c18

Kimmi-----
Początkujący

Dziękuję Wam za wszystkie opinie... Mam pytanie :)

Rozmyślam nad tym czy by nie pójść w życiu w stronę fotografii... i myślałam nad tym, żeby się wybrać na jakieś studia fotograficzne albo coś w tym stylu... i skoro już tak poważnie o tym myślę to czy warto by zacząć iść w tym kierunku od liceum? A jeśli tak to gdzie jest jakieś liceum/technikum fotograficzne na Śląsku?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i dorzucam zdjęcie z Budapesztu :)

krych-----
Początkujący

Fajna fotka, tylko szkoda że brakuje jej ostrości

BuBu__
Początkujący

przyjemne ujęcie, z tego co widzę na dole były jakieś drzewa, a szkoda, bo można by było zjechać troszkę kadrem w dół przycinając ciut nieba ;)
poza tym j.w. troszkę straciło na ostrości no i odrobinę leci w lewo
Pozdrawiam :)

Kimmi-----
Początkujący

Dziękuję bardzo za opinie, ale może jednak wróćmy do mojego pytania :) Co radzicie ?

pablo_duch
Początkujący

przyjemne ujęcie, z tego co widzę na dole były jakieś drzewa, a szkoda, bo można by było zjechać troszkę kadrem w dół przycinając ciut nieba ;)
poza tym j.w. troszkę straciło na ostrości no i odrobinę leci w lewo
Pozdrawiam :)

nic dodac nic ujać :c44
działaj dalej :c20

czytałem twoje pytanie-hmmm :c18 moze najpierw zrob kursik i zobacz czy faktycznie ci to pasuje-jesli tak to potem idz dalej :smileythumbsup:
pozdro

ArturGniezno
Początkujący

moze byc aczkolwiek troche ciasniej by drzew u dołu nie bylo widac

Bertone.
Poszukiwacz

troszkę straciło na ostrości no i odrobinę leci w lewo

Zgadzam się.

Masz jeszcze jakieś z Budapesztu ?

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
cataris
Początkujący

Kimmi napisał(a):

Rozmyślam nad tym czy by nie pójść w życiu w stronę fotografii... i myślałam nad tym, żeby się wybrać na jakieś studia fotograficzne albo coś w tym stylu... i skoro już tak poważnie o tym myślę to czy warto by zacząć iść w tym kierunku od liceum? A jeśli tak to gdzie jest jakieś liceum/technikum fotograficzne na Śląsku?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i dorzucam zdjęcie z Budapesztu :)

Po pierwsze - zdjęcie z Budapesztu całkiem fajne, ale niestety nieostre. Proponowałabym używać statywu lub chociaż jakiejś podpórki do widoczków i możliwie największych przysłon, wtedy wyniki są lepsze.

Co do szkoły fotograficznej to uważam, że nie warto, wielu rzeczy można się nauczyć samemu, bez zbędnych zaliczeń. Ponadto jak w każdej szkole trzeba się uczyć różnych głupot, które Ci w życiu potrzebne nie będą a dla samego papierku to szkoda zachodu :P . Już chyba lepiej zainwestować w książki i być samoukiem, naprawdę.
Ostatnio w KFC słyszałam rozmowę trzech ludzi, którzy chodzili (lub chodzą) do jakiejśtam fotograficznej szkoły (oczywiście prywatnej). Jeden strasznie narzekał bo właśnie nic nie potrafił a w takiej szkole od razu na głęboką wodę go rzucili i trochę sobie chłopak nie radził :P . No cóż... Zdarza się ;) .
Jeśli jednak koniecznie chcesz szkołę fotografii to polecam tą w Łodzi (wiem, ze to nie Śląsk :P ). Chyba jedyny rozsądny wybór.