Podziel się wrażeniami!
Witam!
Dużymi krokami zbliżałem się do zakupu tego właśnie tamrona. Natknąłem się jednak na dziwny komentarz na stronie cokupic.pl.
http://cokupic.pl/Szczegolowy_podglad_opinii/W-poszukiwaniu-stalego-swiatla/4323117/1
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi...
Będę wdzięczny
ADRIAN napisał(a):
Witam!
Dużymi krokami zbliżałem się do zakupu tego właśnie tamrona. Natknąłem się jednak na dziwny komentarz na stronie cokupic.pl.![]()
http://cokupic.pl/Szczegolowy_podglad_opinii/W-poszukiwaniu-stalego-swiatla/4323117/1
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi...![]()
Będę wdzięczny
czyli jak ? w momencie gdy obiektyw zaczyna się wysuwać to przysłona powinna się bardziej otworzyć niż pełna dziura ?
a może, koleś miał aparat ustawiony na trybie "Auto"
właśnie nie wiem! Hm?! Mam nadzieję że jakiś właściciel owego obiektywu się tu zapląta i wyjaśni mi tą sprawę. Tymczasem dziękuję
a tak całkiem poważnie...
jeśli masz wątpliwości - weź obiektyw i wyceluj np na białą ścianę - tak aby AF jeździł od początku do końca i zobacz jakie czasy dla pełnej dziury ustawia aparat
jeśli tak jak pisał z 2.8 robi się 5.6 to czas powinien się znaaaacznie wydłużyć
--edit--
i raczej bym nie liczył na to, że Nikonowiec zajrzy na forum sony
bo przecież Sony robi telewizory...
szogoon napisał(a):
jeśli masz wątpliwości - weź obiektyw i wyceluj np na białą ścianę - tak aby AF jeździł od początku do końca i zobacz jakie czasy dla pełnej dziury ustawia aparat
szogoon napisał(a):
i raczej bym nie liczył na to, że Nikonowiec zajrzy na forum sony
bo przecież Sony robi telewizory...
o tuż to!
Kurcze, różne rzeczy już czytałem ale ten gość pobił je wszystkie I raczej nie bardzo się znał na sprzęcie który posiada, swoją drogą to sprzedawca też się nie popisał
Mam ten obiektyw już od jakiegoś czasu i jest to na pewno obiektyw o stałej ogniskowej 90mm i stałym świetle 2,8
Takimi opiniami w ogóle nie należy się przejmować.
Pojedynczy przypadek nie tworzy reguły, a poza tym w sieci czasami znajdują się często osoby wypowiadające się na temat produktów, których nawet nie posiadają.