anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Tamron SP AF 90mm f/2.8

spolADRIAN1huovr
Początkujący

Tamron SP AF 90mm f/2.8

Witam!
Dużymi krokami zbliżałem się do zakupu tego właśnie tamrona. Natknąłem się jednak na dziwny komentarz na stronie cokupic.pl. :c7

http://cokupic.pl/Szczegolowy_podglad_opinii/W-poszukiwaniu-stalego-swiatla/4323117/1
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi... :c18
Będę wdzięczny :c37

41 ODPOW. 41
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

ADRIAN napisał(a):

Witam!
Dużymi krokami zbliżałem się do zakupu tego właśnie tamrona. Natknąłem się jednak na dziwny komentarz na stronie cokupic.pl. :c7

http://cokupic.pl/Szczegolowy_podglad_opinii/W-poszukiwaniu-stalego-swiatla/4323117/1
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi... :c18
Będę wdzięczny :c37

mało miałem ten obiektyw w rękach, ale wg mnie tamta opinia to jakaś kompletna bzdura !
zresztą niech się wypowie jakiś właściciel tego szkiełka
może Szczupic coś skrobnie :c20

szogoon
Nowicjusz

czyli jak ? w momencie gdy obiektyw zaczyna się wysuwać to przysłona powinna się bardziej otworzyć niż pełna dziura ? :slight_smile:

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

a może, koleś miał aparat ustawiony na trybie "Auto" :c20

Początkujący

właśnie nie wiem! Hm?! Mam nadzieję że jakiś właściciel owego obiektywu się tu zapląta i wyjaśni mi tą sprawę. Tymczasem dziękuję :c39

profile.country.PL.title
szogoon
Nowicjusz

a tak całkiem poważnie...

jeśli masz wątpliwości - weź obiektyw i wyceluj np na białą ścianę - tak aby AF jeździł od początku do końca i zobacz jakie czasy dla pełnej dziury ustawia aparat

jeśli tak jak pisał z 2.8 robi się 5.6 to czas powinien się znaaaacznie wydłużyć :)

--edit--

i raczej bym nie liczył na to, że Nikonowiec zajrzy na forum sony ;)
bo przecież Sony robi telewizory...

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

szogoon napisał(a):

jeśli masz wątpliwości - weź obiektyw i wyceluj np na białą ścianę - tak aby AF jeździł od początku do końca i zobacz jakie czasy dla pełnej dziury ustawia aparat

ale jak ona ma to sprawdzić, skoro chce te obiektyw kupić ?
pewnie by na nie pytał, gdyby miał dostęp do tego szkła

szogoon napisał(a):

i raczej bym nie liczył na to, że Nikonowiec zajrzy na forum sony ;)
bo przecież Sony robi telewizory...

nie każdy użytkownik sprzętu marki Nikon tak uważa - zwłaszcza ten, który jest świadomy tego co jest w jego puszce i co robi SONY :c20

Początkujący

o tuż to! :D

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Kurcze, różne rzeczy już czytałem ale ten gość pobił je wszystkie :D I raczej nie bardzo się znał na sprzęcie który posiada, swoją drogą to sprzedawca też się nie popisał :c9
Mam ten obiektyw już od jakiegoś czasu i jest to na pewno obiektyw o stałej ogniskowej 90mm i stałym świetle 2,8 :flushed:

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Takimi opiniami w ogóle nie należy się przejmować. ;)
Pojedynczy przypadek nie tworzy reguły, a poza tym w sieci czasami znajdują się często osoby wypowiadające się na temat produktów, których nawet nie posiadają.