Podziel się wrażeniami!
Witam!
Dużymi krokami zbliżałem się do zakupu tego właśnie tamrona. Natknąłem się jednak na dziwny komentarz na stronie cokupic.pl.
http://cokupic.pl/Szczegolowy_podglad_opinii/W-poszukiwaniu-stalego-swiatla/4323117/1
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi...
Będę wdzięczny
Mam ten obiektyw i nie rozumiem tego do końca bo robię zdjęcia makro z przysłoną F2.8 i obiektyw zachowuje się normalnie, ze zwiększaniem przysłony wydłuża się czas. Nie widać że by się mu przysłona zmieniała.
Style napisał(a):
Mam ten obiektyw i nie rozumiem tego do końca bo robię zdjęcia makro z przysłoną F2.8 i obiektyw zachowuje się normalnie, ze zwiększaniem przysłony wydłuża się czas. Nie widać że by się mu przysłona zmieniała.
Style napisał(a):
Rozumiem że światło siła się zmienia i na mtrycą będzie się dostawało mniej światła ale podczas robienia zdjęcia przysłona będzie miała dziurę odpowiadającą f2.8 a nie f5.6 tak czy nie ?
Nie.Style napisał(a):
Rozumiem że światło siła się zmienia i na mtrycą będzie się dostawało mniej światła ale podczas robienia zdjęcia przysłona będzie miała dziurę odpowiadającą f2.8 a nie f5.6 tak czy nie ?
No to napisałem że będzie mniej światła ale patrząc od strony głębi ostrości to będzie jak dla przysłony f2.8 a nie jak dla f5.6
Style napisał(a):
Czy Tamron 90 pod Sony posiada silnik?
kasiakaaz napisał(a):
Czy Tamron 90 pod Sony posiada silnik?
Tak mi się właśnie wydawało, dzięki.
P.S.
To po co mu przełącznik AF/MF?