Podziel się wrażeniami!
witam
mam pytanko posiadam A200 szkła ... 18-70mm oraz DT 1.8/50 SAM i lampę HVL-F42AM ...
chciałbym się poradzić czy dało by radę w mieszkaniu takim sprzętem akty robić
ma ktoś pomysł jak na kilku metrach pokoju to zrobić i może ktoś coś podpowie, nie wiem lampę przysłonić jakimś materiałem żeby oświetlała konkretną część ciała .... hmm
ps słyszałem ze można wykonac ze słomek do picia wklejonych w kartonowe pudełko taką nakładkę która skieruje światło skupione w jeden punkt
Krzychu teraz akty ci w głowie?? :smileyredface:
haha a jak koleżanka chce i się zastanawiam czy podołam
ludzik82r napisał(a):
ludzik82r napisał(a):
ma ktoś pomysł jak na kilku metrach pokoju to zrobić i może ktoś coś podpowie, nie wiem lampę przysłonić jakimś materiałem żeby oświetlała konkretną część ciała .... hmm
ps słyszałem ze można wykonac ze słomek do picia wklejonych w kartonowe pudełko taką nakładkę która skieruje światło skupione w jeden punkt
ludzik82r napisał(a):
Szczupic napisał(a):
Jak nie podołasz możesz podać adres koleżanki
dzięki Kris za chęci do pomocy
to jest link zdjęcia które chciałbym sam zrobić nie mam jeszcze halogenu ale jeśli nie da rady samą 42am to chyba będe zmuszony
http://www.maxmodels.pl/pokaz_foto_1891028.html
po pierwsze zdjęcie nie jest jakieś specjalnie fajne, ale rozumiem - to tak na początek
chyba była użyta duża powierzchnia dyfuzora. Zrób sobie prostego softboxa na hvlkę takiego jak tutaj lub tutaj
W ciało modelki wsmaruj (lub niestety ona sama :smileytwisted: ) oliwkę dla dzieci i czarne tło za nią (czarny materiał do kupienia w sklepie tekstylnym)
softbox niesamowity efekt daje jak na początek od czegoś wkońcu zaczynać trzeba
hmm będe się starał własno ręcznie wcierać ten olejek oczywiście :smileytwisted:
dzięki Kris
masz jeszcze jakąś poradę ?
użyć stałki pewnie ?
próbuj wykorzystać dobrodziejstwo naszego systemu: WL
www.sony.pl/hub/poradniki/block/6/subbl ... 3238781381
używaj hvlki jako boczne światło i w ogóle eksperymentuj - nie jeden fotograf pewnie Ci będzie zazdrościć, że masz kogoś kto jest chętny do współpracy w tak intymnym temacie
Olejek jest błee