Podziel się wrażeniami!
Cześć Zastanawiam się nad zakupem energooszczędnego 46EX700. Czy model ten jest wart swojej ceny? Proszę o przydatne info na jego temat. Pozdrawiam Karina!
Wygląda na to, że będę miała teraz ciężki orzech do zgryzienia… Póki co jednak przyjrzę się bliżej jeszcze temu NX700 żeby mieć porównanie z EX700. I dzięki za opisanie różnic między tym modelami, na pewno przydadzą mi się te wskazówki.
Tylko przypadkiem nie rzuć okiem na HX800 bo już całkiem dużego kokosa będziesz musiała rozgryźć
To mój osobisty faworyt w tym momencie ( nie widziałem jeszcze grającego HX900) i gdybym miał 7tys na zakup TV to bez wahania brałbym 40HX800.
Zimny napisał(a):
Matowa matryca to z jednej strony zaleta (właśnie odbijanie światła itp.), ale z drugiej strony panel Deep Black wpływa na jakość obrazu...
sadam napisał(a):
Tylko przypadkiem nie rzuć okiem na HX800 bo już całkiem dużego kokosa będziesz musiała rozgryźć To mój osobisty faworyt w tym momencie
Jeśli masz jakoś blisko Sony Center, albo jakiś spokojny sklep w którym można wypróbować telewizor, to śmiało pierw przetestuj na różnych sygnałach. Tylko pamiętaj, jeśli porównujesz dwa telewizory ze sobą, rób to na takich samych sygnałach (jak jeden z Blu ray, to tak samo drugi).
karina napisał(a):
sadam napisał(a):
Tylko przypadkiem nie rzuć okiem na HX800 bo już całkiem dużego kokosa będziesz musiała rozgryźć To mój osobisty faworyt w tym momencie
... Dobra chyba będę się musiała skupić na tych trzech modelach:
- EX700
- NX700
- HX800
W weekend zamierzam dokonać ostatecznego wyboru, dzięki!
Wizyta w sony center to było najlepsze co mogłam zrobić. Już na samym początku postanowiłam odpuścić sobie HX800. Tak więc mój wybór ograniczył się tylko do EX700 i NX700. Ostatecznie zdecydowałam się jednak na NX700 i myślę, że podjęłam słuszny wybór. Dzięki wielkie za pomoc i rady, pozdrawiam serdecznie!
karina napisał(a):
Wizyta w sony center to było najlepsze co mogłam zrobić.
karina napisał(a):
Wizyta w sony center to było najlepsze co mogłam zrobić. Już na samym początku postanowiłam odpuścić sobie HX800. Tak więc mój wybór ograniczył się tylko do EX700 i NX700. Ostatecznie zdecydowałam się jednak na NX700 i myślę, że podjęłam słuszny wybór. Dzięki wielkie za pomoc i rady, pozdrawiam serdecznie!
Nie wszyscy mają możliwość zobaczyć na żywo dany model przed zakupem. A niektórzy idą oglądać do sklepu w którym jest albo podłączony beznadziejny sygnał (czyli strasznie słaby obraz), do tego w losowo wybranych modelach. Nie wiem co jest lepsze. Czy nie widzieć i polegać na testach i obiektywnych opiniach innych, czy testować w takich warunkach....