anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Warto kupić 46EX700??

karina-----
Początkujący

Warto kupić 46EX700??

Cześć :c37 Zastanawiam się nad zakupem energooszczędnego 46EX700. Czy model ten jest wart swojej ceny? Proszę o przydatne info na jego temat. Pozdrawiam Karina!

42 ODPOW. 42
karina-----
Początkujący

Wygląda na to, że będę miała teraz ciężki orzech do zgryzienia… :c6 Póki co jednak przyjrzę się bliżej jeszcze temu NX700 żeby mieć porównanie z EX700. I dzięki za opisanie różnic między tym modelami, na pewno przydadzą mi się te wskazówki.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Tylko przypadkiem nie rzuć okiem na HX800 bo już całkiem dużego kokosa będziesz musiała rozgryźć :D
To mój osobisty faworyt w tym momencie ( nie widziałem jeszcze grającego HX900) i gdybym miał 7tys na zakup TV to bez wahania brałbym 40HX800.

Ravi-----
Początkujący

Zimny napisał(a):

Matowa matryca to z jednej strony zaleta (właśnie odbijanie światła itp.), ale z drugiej strony panel Deep Black wpływa na jakość obrazu...

Dlatego ważne są warunki jeśli ma się dobre rolety w pomieszczeniu to matryca błyszcząca daje lepszy efekt...
sadam jeżeli będzie rozważać się modele 40 calowe to faktycznie hx800 w tej sytuacji powinien się wysunąć naprzód bo obraz 2D wypada dużo lepiej niż np. w nx800, a 3D można uznać za miły dodatek.

karina-----
Początkujący

sadam napisał(a):

Tylko przypadkiem nie rzuć okiem na HX800 bo już całkiem dużego kokosa będziesz musiała rozgryźć :D To mój osobisty faworyt w tym momencie

:c7 ... Dobra chyba będę się musiała skupić na tych trzech modelach:

- EX700
- NX700
- HX800

W weekend zamierzam dokonać ostatecznego wyboru, dzięki!

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Jeśli masz jakoś blisko Sony Center, albo jakiś spokojny sklep w którym można wypróbować telewizor, to śmiało pierw przetestuj na różnych sygnałach. Tylko pamiętaj, jeśli porównujesz dwa telewizory ze sobą, rób to na takich samych sygnałach (jak jeden z Blu ray, to tak samo drugi).

Ravi-----
Początkujący

karina napisał(a):

sadam napisał(a):

Tylko przypadkiem nie rzuć okiem na HX800 bo już całkiem dużego kokosa będziesz musiała rozgryźć :D To mój osobisty faworyt w tym momencie

:c7 ... Dobra chyba będę się musiała skupić na tych trzech modelach:

- EX700
- NX700
- HX800

W weekend zamierzam dokonać ostatecznego wyboru, dzięki!

Tylko pamiętaj, że w przypadku hx800 rozmawiamy o przekątnej 40 cali ponieważ telewizor jest sporo droższy od pozostałych. Jeśli chcesz ułatwić sobie wybór złóż wizytę w Centrum Sony, na spokojnie będziesz miała możliwość sprawdzenia telewizora na różnych źródłach sygnału i szanse pobawienia sie ustawieniami.

karina-----
Początkujący

Wizyta w sony center to było najlepsze co mogłam zrobić. Już na samym początku postanowiłam odpuścić sobie HX800. Tak więc mój wybór ograniczył się tylko do EX700 i NX700. Ostatecznie zdecydowałam się jednak na NX700 i myślę, że podjęłam słuszny wybór. Dzięki wielkie za pomoc i rady, pozdrawiam serdecznie!

Zimny_
Użytkownik

karina napisał(a):

Wizyta w sony center to było najlepsze co mogłam zrobić.

Moim zdaniem najlepsze co mogłaś zrobić, to wizyta na tym forum :D
Gratuluję zakupu :smileythumbsup:

Ravi-----
Początkujący

karina napisał(a):

Wizyta w sony center to było najlepsze co mogłam zrobić. Już na samym początku postanowiłam odpuścić sobie HX800. Tak więc mój wybór ograniczył się tylko do EX700 i NX700. Ostatecznie zdecydowałam się jednak na NX700 i myślę, że podjęłam słuszny wybór. Dzięki wielkie za pomoc i rady, pozdrawiam serdecznie!

Gratulacje podjęcia decyzji na pewno będziesz zadowolona, na jaką ostatecznie przekątną się zdecydowałaś? 46 czy jednak 40 cali? Co do wizyty: to na forum można zasięgnąć trochę wiedzy w celu zawężenia wyboru, ale i tak ostatecznie trzeba zajrzeć do salonu pobawić się ustawieniami, bo każdy ma trochę inne wymagania co do telewizora i coś co jednej osobie odpowiada dla drugiej już niekoniecznie.

Zimny_
Użytkownik

Nie wszyscy mają możliwość zobaczyć na żywo dany model przed zakupem. A niektórzy idą oglądać do sklepu w którym jest albo podłączony beznadziejny sygnał (czyli strasznie słaby obraz), do tego w losowo wybranych modelach. Nie wiem co jest lepsze. Czy nie widzieć i polegać na testach i obiektywnych opiniach innych, czy testować w takich warunkach....