Podziel się wrażeniami!
Cześć Zastanawiam się nad zakupem energooszczędnego 46EX700. Czy model ten jest wart swojej ceny? Proszę o przydatne info na jego temat. Pozdrawiam Karina!
Nawiązując do Twojej ostatniej wypowiedzi - nigdy w sklepach typu Media Markt nie uzyskałem rzetelnej wypowiedzi.
Co do tego różnic miedzy tymi modelami (EX700 i NX700) mają racje. Te modele jak widzisz w linku który umieściłem w poprzednim poście - są technicznie bliźniacze. Ogólne różnice są jeśli chodzi o obraz przede wszystkim efektem innego panelu (NX700 posiada Deep Black Panel). Poza tym parę funkcji które wcześniej wymieniałem.
Co do porównań z innymi modelami. Wszystko można porównywać, ale niektóre porównania nie mają sensu. Są inne półki cenowe, jak sama widzisz - inne kryteria pod którymi wydaje się ocenę. Ty bierzesz pod uwagę zużycie prądu, ja na to nie zwracam tak wielkiej uwagi. Mógłbym porównać Gdybym miał wybierać EX500 a EX700 - pewnie skusiłbym się na EX500. Cena, jakość obrazu na wystarczającym poziomie. Jednak widzisz, zużycie prądu dużo wyższe niż w EX700. Porównując telewizory należy ustawić parę podstawowych kryterium, i na samym początku część modeli odpadnie. Nie ma reguły.
Nie drogi Zimny źle mnie zrozumiałeś albo zły był mój opis - nie chodzi mi o zużycie pradu - na to nie patrzę - wtedy chodziło mi o sam fakt - najbardziej mnie boli że w ewentualnie w niższych modelach są pewne rozwiązania - według mnie bardzo dobre - więc pytanie na przyklad: czemu w EX jest rozwiązanie z wygaszaczem obrazu a czemu w NX tego nie ma - powinno być - to tak samo jakby nowy mercedes miał gorsze wyposażenie niż starszy - i tak dalej - dlatego mnie boli że nowsze lub wyższe modele powinny mieć funkcje jak wcześniejsze lub niższe modele. Oczywiście może wtedy byłby on grubszy od kineskopowego i to jest jakieś usprawiedliwienie tego faktu. Czy na PW mogłbys mi przesłac gdzie można kupic najtaniej taki telewizor czy mam smiało wchodzić na ceneo.
Droga Kaniu, czyli na początku trochę źle się zrozumieliśmy - z tym prądem.. Ale już wyprostowane
Masz racje z tymi technologiami. Mimo, że mało jest rozwiązań które są zastosowane w tańszych modelach, a nie są w droższych - ale faktycznie są.Nie jestem osobą projektującą telewizory, nie wiem co jest tego przyczyną. Może nie ma przyczyn technologicznych, a są same biznesowe.. Przydałby się taki telewizor mający wszystko Gruby, czy nie gruby - na pewno znalazł by swoich sympatyków (jak ja ).
Resztę wysyłam na PW.