anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Warto kupić 46EX700??

karina-----
Początkujący

Warto kupić 46EX700??

Cześć :c37 Zastanawiam się nad zakupem energooszczędnego 46EX700. Czy model ten jest wart swojej ceny? Proszę o przydatne info na jego temat. Pozdrawiam Karina!

42 ODPOW. 42
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Nawiązując do Twojej ostatniej wypowiedzi - nigdy w sklepach typu Media Markt nie uzyskałem rzetelnej wypowiedzi.
Co do tego różnic miedzy tymi modelami (EX700 i NX700) mają racje. Te modele jak widzisz w linku który umieściłem w poprzednim poście - są technicznie bliźniacze. Ogólne różnice są jeśli chodzi o obraz przede wszystkim efektem innego panelu (NX700 posiada Deep Black Panel). Poza tym parę funkcji które wcześniej wymieniałem.
Co do porównań z innymi modelami. Wszystko można porównywać, ale niektóre porównania nie mają sensu. Są inne półki cenowe, jak sama widzisz - inne kryteria pod którymi wydaje się ocenę. Ty bierzesz pod uwagę zużycie prądu, ja na to nie zwracam tak wielkiej uwagi. Mógłbym porównać Gdybym miał wybierać EX500 a EX700 - pewnie skusiłbym się na EX500. Cena, jakość obrazu na wystarczającym poziomie. Jednak widzisz, zużycie prądu dużo wyższe niż w EX700. Porównując telewizory należy ustawić parę podstawowych kryterium, i na samym początku część modeli odpadnie. Nie ma reguły.

kania------
Początkujący

Nie drogi Zimny źle mnie zrozumiałeś albo zły był mój opis - nie chodzi mi o zużycie pradu - na to nie patrzę - wtedy chodziło mi o sam fakt - najbardziej mnie boli że w ewentualnie w niższych modelach są pewne rozwiązania - według mnie bardzo dobre - więc pytanie na przyklad: czemu w EX jest rozwiązanie z wygaszaczem obrazu a czemu w NX tego nie ma - powinno być - to tak samo jakby nowy mercedes miał gorsze wyposażenie niż starszy - i tak dalej - dlatego mnie boli że nowsze lub wyższe modele powinny mieć funkcje jak wcześniejsze lub niższe modele. Oczywiście może wtedy byłby on grubszy od kineskopowego i to jest jakieś usprawiedliwienie tego faktu. Czy na PW mogłbys mi przesłac gdzie można kupic najtaniej taki telewizor czy mam smiało wchodzić na ceneo.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Droga Kaniu, czyli na początku trochę źle się zrozumieliśmy - z tym prądem.. Ale już wyprostowane :D
Masz racje z tymi technologiami. Mimo, że mało jest rozwiązań które są zastosowane w tańszych modelach, a nie są w droższych - ale faktycznie są.Nie jestem osobą projektującą telewizory, nie wiem co jest tego przyczyną. Może nie ma przyczyn technologicznych, a są same biznesowe.. Przydałby się taki telewizor mający wszystko :D Gruby, czy nie gruby - na pewno znalazł by swoich sympatyków (jak ja :D ).
Resztę wysyłam na PW.