Podziel się wrażeniami!
Wybaczcie , że znów zakładam nowy temat , ale dzisiaj jadę po lampę błyskową Sony HVL-F42am.
Mam tylko parę pytań odnośnie takich danych:
Regulacja mocy błysku nie
Błysk modelujący nie
Błysk stroboskopowy nie
Zakres zoom 24 - 105 mm
Czy te rzeczy czyli regulacja mocy błysku , błysk modelujący i błysk stroboskopowy są bardzo potrzebne , bo hvl-f42am tego nie posiada. Co to jest błysk modelujący ? I o co chodzi z zakresem zoomu ?
to jutro ja kupuje
ludzik82r napisał(a):
to jutro ja kupuje
a czy jest możliwość ustawić w trybie bezprzewodowym żeby tylko lampa zewnętrzna działała bo u mnie nie działa gdy wbudowana jest wyłączona
ludzik82r napisał(a):
a czy jest możliwość ustawić w trybie bezprzewodowym żeby tylko lampa zewnętrzna działała bo u mnie nie działa gdy wbudowana jest wyłączona
to szkoda
z tym, że flash na fotce będziesz miał ten drugi z zewnętrznej, a nie pierwszy z wbudowanej ale to chyba logiczne
dejmien napisał(a):
z tym, że flash na fotce będziesz miał ten drugi z zewnętrznej, a nie pierwszy z wbudowanej ale to chyba logiczne
acinloop napisał(a):
dejmien napisał(a):
To co dzieje się z światłem lampy wbudowanej?
Skoro lampa wbudowana błyska w stronę obiektu fotografowanego to światło tej lampy jest widoczne (w mniejszym stopniu niż lampy zewnętrznej) na obiekcie/ zdjęciu.
acinloop napisał(a):
dejmien napisał(a):
To co dzieje się z światłem lampy wbudowanej?
Skoro lampa wbudowana błyska w stronę obiektu fotografowanego to światło tej lampy jest widoczne (w mniejszym stopniu niż lampy zewnętrznej) na obiekcie/ zdjęciu.