anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony A100 - straszna przygoda z dobrym zakończeniem

Milan-----
Początkujący

Sony A100 - straszna przygoda z dobrym zakończeniem

Witam :)

W środę zacząłem swoją przygodę z aparatem Sony A100. Kupiłem go od kumpla który miał go przez 3-4 miesiące.
Niestety moja przygoda przerwana została po 30 minutach użytkowania gdy aparat się wyłączył i do tej pory nie ożył.
Na początku myślałem, że wina jest ze strony akumulatora, ale w innych aparatach działa bezproblemowo. Gdy wkładam do mojego inny akumulator nie ma żadnej reakcji.
Aparat jest w stanie b. dobrym bez zarysowań, uszkodzeń, wgnieceń, otarć itd. itp.

Jak myślicie czy w takiej sytuacji oddanie go do naprawy będzie wiązało się z poważnymi kosztami ?
Czy jeszcze jest szansa na uratowanie tego aparatu ?

Czekam na odpowiedź ;)

45 ODPOW. 45
Milan-----
Początkujący

Naprawa została zakończona. Uszkodzeniu uległy piny w czytniku i obwód zasilania. Koszt naprawy wyniósł 344,77 zł (razem z transportem) Serwis szybki i w 100% polecam go. W poniedziałek dotarł do serwisu, a już we wtorek poddany został wycenie i naprawie. Dzisiaj ok. 14 uprzejma pani z firmy DHL dostarczyła mi go.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Milan napisał(a):

Naprawa została zakończona. Uszkodzeniu uległy piny w czytniku i obwód zasilania. Koszt naprawy wyniósł 344,77 zł (razem z transportem) Serwis szybki i w 100% polecam go. W poniedziałek dotarł do serwisu, a już we wtorek poddany został wycenie i naprawie. Dzisiaj ok. 14 uprzejma pani z firmy DHL dostarczyła mi go.

Wypadałoby teraz zmienić tytuł wątku bo tragicznym zakończeniem tego nazwać jednak nie można ;)

Pozdrawiam,

brzoza
Początkujący

A mi dzisiaj żonka A100 puściła na kafle no i porobiło się.
Poszła stabilizacja i obraz jest po zrobieniu zdjęcia przesunięty.
Sorki że podpiąłem się pod ten temat ale na razie nie myślałem co z tym robić, niemniej spytam pro forma: ile może kosztować naprawa jeśli warto w ogóle;)

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Rafał, ale dobrze wiesz, że jedynie serwis zna aktualną cenę naprawy takiej usterki.
Śmiało zadzwoń jutro do CSI (022 3792090)

Początkujący

Kriss jak zwykle jesteś błyskawiczny. Dzięki.
Nie myślę jeszcze co z tym zrobić ale zadzwonię jutro i się dowiem wszystkiego;)

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

brzoza napisał(a):

Kriss jak zwykle jesteś błyskawiczny. Dzięki

specjalność firmowa http://img37.imageshack.us/img37/6060/uklon5660117.gif

brzoza napisał(a):

Nie myślę jeszcze co z tym zrobić ale zadzwonię jutro i się dowiem wszystkiego;)

a może to znak, że czas na coś nowego :c20

Początkujący

kris napisał(a):

a może to znak, że czas na coś nowego :c20

noo też mi to tak pachnie, tylko chyba warto jeszcze trochę poczekać ;)

brzoza
Początkujący

dzwoniłem do serwisu i sprawa wygląda tak, że wszystkie oznaki świadczą o tym że uszkodzona jest stabilizacja ale bez sprawdzenia aparatu przez serwisanta nic więcej nie mogą powiedzieć. Koszt wymiany stabilizacji to 500-600 zł.

profile.country.en_PL.title
tompacan
Nowicjusz

brzoza napisał(a):

Koszt wymiany stabilizacji to 500-600 zł.

Cholercia to już przewyższa połowę wartości A100, nie wiem czy nie lepiej zainwestować w nowy model.

brzoza
Początkujący

tompac napisał(a):

Cholercia to już przewyższa połowę wartości A100, nie wiem czy nie lepiej zainwestować w nowy model.

chociażby dla AF-u i szumów warto, chociaż sentyment do setuni mam że hej

Kris nie raz się śmiał jak słyszał jak AeFek jeździ i szuka celu robiąc zamieszanie w grupie :smileyhappy: