anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SIGMA 17-70mm F2.8-4.5 DC MACRO (Sony/Minolta)

krzyho4
Początkujący

SIGMA 17-70mm F2.8-4.5 DC MACRO (Sony/Minolta)

cz mozna jakies slowa o tym szkielku i podobnym ,,Tamron 28-75mm F/2,8 XR Di Sony,,

42 ODPOW. 42
profile.country.PL.title
Strix-----
Poszukiwacz

Osobiście uważam, że obiektyw jest o wiele ostrzejszy od kitowego , dlatego go polecam, to że przy 2,8 jest jak jest to moim zdaniem nie jest aż tak ważne, bo kita nawet jak przymkniesz do 8f to i tak nie ma rewelacji. Rozumiem cena itp. ale zdjecia są o wiele lepsze jakościowo z sigmy. Jeszcze raz pisze carl Zaiss dedykowany ( rewelacja) ale cena powalajaca.

krzyho4
Początkujący

dzieki foto fantom . a co powiece o tym szkielku Sigma 18-50 mm f/2.8 EX DC Macro

profile.country.pl_PL.title
Szczupic
Użytkownik

krzyho4 napisał(a):

dzieki foto fantom . a co powiece o tym szkielku Sigma 18-50 mm f/2.8 EX DC Macro

To już lepiej chyba Tamrona 17-50/2,8 troszkę szerzej i podobno lepszy optycznie ;)

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
krzyho4
Początkujący

mysle o tamronnie szczupic ale te opinie w necie o serwisie troszke mnie zniechecaja ( moze ktos opowie jesli mial doczynienia z TAMRON POLSKA ,jak jest naprawde )

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Miałem do czynienia z serwisem Sigmy.
W modelu 17-70 padło mi sprzęgło AF (bardzo częsta wada) - bez problemowa wymiana - bardzo szybka przesyłka itp.

krzyho4
Początkujący

Deviant ,ale to miales w wersji takiej jak w tytule czy moze ,,EX ,,

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC Macro nie jest produkowana w wersji EX, więc i mój model nie jest...

profile.country.PL.title
Strix-----
Poszukiwacz

Trzeba też pomysleć o serwisie. Sigma ma swoje wady (pierścienie ostrości) ja dawałem już swoją 70-300 2x ale.... naprawa szybka , sprawnie, bez problemów. Nie wiem jak jest z Tamronem. 17-70 narazie bez problemów mechanicznych. Ja osobiście mam BF-a ale koryguje. Po wakacjach daje do kalibracji puszkę i obiektyw, mam nadzieje, że Af zacznie celować tak jak trzeba, poza tym manualnie wszystko gra. Wogóle robie coraz mniej zdjęć AF-em, poprostu lepsze wyniki mam na "oko":). Pozdrawiam.

krzyho4
Początkujący

Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC Macro nie jest produkowana w wersji EX, więc i mój model nie jest..

ok drobna pomylka chodzilo mi o 17-50 f 2,8 ex dc

FotoFantom dzieki ciezko cos wybrac jak obydwie firmy maja jakies wady wrodzone oczywiscie to sa opinie wyczytane w necie ,

profile.country.PL.title
Strix-----
Poszukiwacz

krzyho4 - moja opinia nie z neta:), ona z życia jest prosto wzięta. 2x padło mi szkło. Wydaje mi sie że musisz zaryzykować, inaczej nie da rady , bo kazdy obiektyw jest inny.